Nauka i technologie

Midea VRF wkracza na rynek globalny, wnosząc swój wkład w projekt kolei dużych prędkości Dżakarta-Bandung

17.11.2022, 12:06aktualizacja: 17.11.2022, 12:08

Business Wire/Midea

DŻAKARTA, Indonezja--(BUSINESS WIRE)-- Podczas szczytu G20 na Bali przedstawiono najnowsze informacje o postępach w budowie szybkiej kolei Dżakarta-Bandung, pierwszej kolei dużych prędkości (HSR) w Azji Południowo-Wschodniej. Łączna długość tej linii wynosi 142 kilometry, a maksymalna prędkość projektowa 350 kilometrów na godzinę, co oznacza, że Indonezja weszła w „erę kolei dużych prędkości”. Midea dostarcza profesjonalne rozwiązania HVAC, świadczy najbardziej zaawansowane usługi i wysyła „Midea Coolness” w obrębie całej linii HSR Dżakarta-Bandung ze 126 jednostek zewnętrznych (ODU) i 705 jednostek wewnętrznych (IDU) Midea VC Pro.

Ta informacja prasowa zawiera multimedia. Pełna treść informacji prasowej znajduje się tutaj: https://www.businesswire.com/news/home/20221115006021/pl/

Projekt HVAC stanowi istotne wsparcie sprzętowe dla szybkiej kolei Dżakarta-Bandung. Kolej Dżakarta-Bandung znajduje się w strefie lasów tropikalnych na wyspie Jawa i pozostaje pod wpływem klimatu równikowego. Operator HSR potrzebuje niezawodnego i stabilnego centralnego systemu klimatyzacji, aby móc dostosować się do warunków pracy w wysokiej temperaturze i wilgotności bez przestojów oraz skutecznie utrzymać stałą temperaturę w budynkach HSR.

Midea Building Technologies będąca globalnym liderem branży HVAC zapewnia profesjonalne rozwiązania klimatyzacyjne Dżakarta-Bandung HSR. Technologia wieloprzepływowego chłodzenia cieczą zintegrowana z mikroprocesorem może efektywnie chłodzić elektryczne części sterujące, obniżając ich średnią temperaturę o około 8 stopni, a tym samym zapewniając intensywne chłodzenie w środowiskach o wysokiej temperaturze. Seria badań eksperymentalnych dowiodła, że jednostki zewnętrzne VC Pro VRF mogą stabilnie działać w silnie korozjogennych warunkach zasolonego środowiska.

Obiekt 4: stacja szybkiej kolej HSR – na który przetarg wygrała Midea MBT – zawiera sześć różnych typów budynków, m.in. budynki stacji, budynki mieszkalne itp., co w powiązaniu z problemami, jakie stwarza duży obszar budowy i duży przepływ ludności, czyni go najbardziej skomplikowanym obiektem instalacji centralnej klimatyzacji w całym projekcie szybkiej kolei Dżakarta-Bandung. Ponadto w Indonezji zamówienia na materiały instalacyjne na potrzeby projektu były pod wieloma względami ograniczone. W procesie wyboru należało ocenić wszystkie aspekty. Plan projektowy klimatyzacji również był wielokrotnie aktualizowany i optymalizowany. Ostatecznie udało się osiągnąć optymalną jakość i wydajność całości instalacji HVAC dzięki projektowi kombinacyjnemu łączącemu wiele typów rozwiązań oraz wielopoziomowej strukturze.

Urządzenia VC Pro VRF firmy Midea zostały również wykorzystane w Dubai Expo i wielu innych projektach zagranicznych. Midea Building Technologies dysponuje sieciami sprzedaży i serwisu na rynku międzynarodowym, oferując kompleksową gamę rozwiązań – począwszy od podstawowych technologii i oryginalnych produktów, a na zróżnicowanych rozwiązaniach dostosowanych do potrzeb klienta skończywszy.

Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20221115006021/pl/

Źródło: Midea

KONTAKT: