Nauka i technologie

Nowy system Multi V 5 LG podniósł wysoko poprzeczkę konkurencji

04.07.2017, 14:33aktualizacja: 04.07.2017, 14:33

system Multi V 5 LG
Pod koniec ubiegłego roku odbyła się polska premiera najnowszej generacji systemu LG (VRF) Multi V 5, który od lat stanowi jedną ze sztandarowych instalacji w ofercie marki LG. Jak przekonują przedstawiciele koreańskiego koncernu, „najnowsze dziecko” LG to jeszcze wydajniejszy i oszczędniejszy system, który technologicznie zostawił konkurencję daleko w tyle.

Najnowszy system VRF LG został m.in. wyposażony w imponującą technologię Dual Sensing Control (więcej informacji na https://www.strefaklimatyzacji.pl/aktualnosci1/lg-multi-v-5-nowy-doskonaly-system-klimatyzacji,50.html), która umożliwia dokładną kontrolę poziomu temperatury oraz wilgotności zarówno dla warunków wewnętrznych, jak i zewnętrznych. Takie rozwiązanie pozwala osiągnąć o wiele bardziej efektywne zarządzanie chłodzeniem oraz ogrzewaniem.

„Nasza 5. generacja systemu VRF realizuje szereg innowacyjnych technologii, które oferują klientom niezrównaną efektywność energetyczną i komfort. To wiodące w branży rozwiązanie znacznie przybliża naszym klientom zaawansowaną technologię kontroli klimatu oraz zapewnia znaczne oszczędności podczas eksploatacji, a także jeszcze większy komfort” - przekonuje Jarosław Jóźwiak, dyrektor Działu Klimatyzacji LG Electronics Polska.

System Multi V 5 otrzymał niezwykle mocną sprężarkę inwerterową LG Ultimate Inverter Compressor, która zapewnia całej instalacji najwyższą efektywność oraz trwałość. Zakres pracy sprężarki jest nieporównywalnie lepszy od urządzenia poprzedniej generacji i wynosi od 10 Hz do 165 Hz. Sześć innowacyjnych zaworów By-pass jeszcze skuteczniej chroni urządzenie przed uszkodzeniami ze względu na mocno sprężony czynnik chłodniczy.

Niewątpliwą technologiczną nowością w systemie Multi V 5 LG jest unikalna, dwuwarstwowa oraz obustronna czarna powłoka (Ocean Black Fin) wymiennika ciepła. Pozwala maksymalnie zabezpieczyć urządzenie przed różnorodnymi korozyjnymi warunkami zewnętrznymi. Wymiennik ciepła został poddany szczegółowym badaniom w komorze solnej wytrzymując w niej 3000 godz. bez żadnych uszkodzeń, podczas gdy tradycyjny wymiennik ciepła zaczął ulegać korozji już po upływie zaledwie 1000 godzin.

Według producenta, system klimatyzacji Multi V 5-generacji jeszcze bardziej przesuwa granicę pod względem ulepszonej funkcjonalności, optymalnej efektywności energetycznej oraz znacznie większego komfortu jego użytkowania.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 04.07.2017, 14:33