Grupa CSA otwiera nowe laboratorium w Tokio

14.04.2016, 13:03aktualizacja: 14.04.2016, 13:03

Obiekt oferuje usługi z zakresu testowania sprzętu informatycznego i audiowizualnego, urządzeń pomiarowych oraz wyrobów medycznych.

Tokio, 14 kwietnia 2016 r. /PRNewswire/ - Grupa CSA, globalny dostawca usług z zakresu testowania i certyfikacji, a także czołowa organizacja standaryzacyjna, ogłosiła dziś otwarcie nowego laboratorium w Tokio, które świadczyć będzie ww. rodzaje usług, w tym poszerzone usługi związane z wyrobami medycznymi, dysponując również nowym działem laboratoryjnym do badania stopnia ochrony.

Nowo otwarte laboratorium specjalizuje się w testowaniu i certyfikacji sprzętu informatycznego i audiowizualnego, urządzeń pomiarowych oraz wyrobów medycznych, jak również sporządza oceny schematyczne oraz wykonuje testy na miejscu zlecenia.

"Obserwujemy błyskawiczny rozwój zarówno sektora informatyki, jak i nowych urządzeń do zastosowań medycznych” - powiedział Takaki Egawa, manager ds. operacyjnych w tokijskim oddziale Grupy CSA. "W dzisiejszych czasach niemal każdy sprzęt oferuje jakiegoś rodzaju funkcje łączności. Grupa CSA szczególną uwagę poświęca poszerzaniu oferty na rynkach wschodzących, a także wspieraniu nowych, innowacyjnych rozwiązań na potrzeby produktów i usług, z których korzystamy na co dzień. Japonia jest liderem, jeśli chodzi o innowacyjne technologie, w związku z czym wraz z naszymi klientami będziemy teraz oraz w przyszłości prowadzić działania na rzeczy promocji ich produktów".

Laboratorium w Tokio dysponuje możliwością poddawania produktów ocenie i testom pod kątem właściwych norm obowiązujących w Ameryce Północnej i Europie oraz na innych międzynarodowych rynkach. Obiekt spełnia wymogi przewidziane dla sprzętu informatycznego i audiowizualnego w normach 60065, 60950 i nowej normie 62368, dla urządzeń pomiarowych (norma 61010) oraz wyrobów medycznych (norma 60601), dzięki czemu jest to najbardziej zaawansowane laboratorium metropolitalne oferujące usługi związane z testami i certyfikacją w Tokio. Zatrudnieni tam eksperci realizują również usługi dotyczące sprzętu AGD, informatycznego i audiowizualnego, sprzętu do zastosowań przemysłowych oraz wyrobów medycznych.

Oprócz usług wymienionych powyżej, laboratorium zamierza w przyszłości poszerzyć ofertę o testy i certyfikację produktów przemysłowych. Wraz z uruchomieniem nowego obiektu Grupa CSA posiada laboratoria i oddziały w strategicznych lokalizacjach na terenie całej Azji, w tym w Chinach, na Tajwanie, w Korei Południowej oraz w Singapurze.

Grupa CSA

Grupa CSA to niezależne stowarzyszenie członkowskie działające na rzecz bezpieczeństwa, dobra publicznego i zrównoważonego rozwoju. Dysponuje wiedzą i doświadczeniem w kwestiach takich jak opracowywanie norm, rozwiązania szkoleniowo-doradcze, globalne usługi testowania i certyfikacji w najważniejszych obszarach biznesowych, takich jak przemysł i miejsca niebezpieczne, transport, hydraulika i budownictwo, medycyna, bezpieczeństwo i technologie, urządzenia i gazownictwo, alternatywne źródła energii, oświetlenie i zrównoważony rozwój, jak również usługi z zakresu oceny produktów konsumpcyjnych. Znakiem certyfikacji CSA opatrzone są miliardy produktów na całym świecie. Więcej informacji o Grupie CSA: http://www.csagroup.org.

Źródło: CSA Group Management Corporation

KONTAKT: