29.09.2016, 11:40aktualizacja: 29.09.2016, 11:40

EkoFlota - baner
I Międzynarodowe Targi Floty Ekologicznej EkoFlota: Innowacje, ekologia, mobilność, które odbędą się 20 października w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie, mają pomóc firmom w znalezieniu odpowiednich narzędzi do podjęcia działań związanych z ochroną środowiska i społeczną odpowiedzialnością biznesu. Podczas wydarzenia odbędzie się polska premiera modelu Mercedes-Benz Klasy E Kombi.

Na Targach EkoFlota zostanie przedstawionych szereg nowatorskich usług i produktów, w tym samochody z napędami alternatywnymi, które zostaną oddane uczestnikom Targów do testów. Gospodarzem wydarzenia będzie Adam Kornacki (TVN Turbo).

Część konferencyjna I Międzynarodowych Targów Floty Ekologicznej EkoFlota: Innowacje, ekologia, mobilność, w której wezmą udział specjaliści z Polski i zagranicy, będzie poświęcona nowoczesnym technologiom, wdrażaniem "zielonych" rozwiązań do flot i zagadnieniom prawnym. Jej zwieńczeniem będzie debata, w której będą uczestniczyć przedstawiciele organizacji branżowych, instytucji samorządowych i niezależni specjaliści. Całość konferencji poprowadzi Rafał Jemielita (TVN Turbo, "Playboy", autostuff.pl).

Podczas targów zostaną wręczone statuetki w kategoriach: Innowacja roku, Rozwiązanie mobilne roku, Samochód ekologiczny roku, Flota ekologiczna roku.

Wystawcy: Toyota Polska, Toyota Business Plus, Lexus Polska, BMW Polska, Nissan Sales CEE Oddział w Polsce, Volvo Car Poland, Alphabet Polska, Carefleet S.A., Nokian Tyres, Rentis, Ergo Hestia, Vianor, Ecologic, SharCar, Trackimo, Emapa, 99rent.

Patroni honorowi: Instytut Transportu Samochodowego, Polski Związek Wynajmu i Leasingu Pojazdów, Stowarzyszenie Kierowników Flot Samochodowych, Związek Polskiego Leasingu, Polski Związek Przemysłu Motoryzacyjnego, Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Szczecinie, Polska Fundacja Ekologiczna.

Partnerzy: Polski Związek Motorowy, fleet competence, KPMG, Info-Ekspert, e-petrol.pl, Pracownia Synergii, Fleet Partners, VMR, Fortum Power and Heat Polska, Primakolor, Garo, Koalicja na Rzecz Autogazu, Carport.

Partnerzy medialni: Motowizja, Instytut Badań Rynku Motoryzacyjnego SAMAR, magazyn Manager, Forbes Auto&Biznes, Auto Motor i Sport, Autocentrum, Connected Life Magazine, MotoBiz, Left Lane, Inteligentne Miasta i Regiony, eco-driving.info, Szef Utrzymania Ruchu.

Organizatorem wydarzenia jest wydawca magazynu Menadżer Floty. Więcej szczegółów na targiekoflota.pl. Na Targi można zapisać się bezpłatnie na stronie targiekoflota.pl.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 29.09.2016, 11:40