DataArt dołącza do FIX Trading Community

11.05.2017, 12:07aktualizacja: 11.05.2017, 12:07

DataArt - logo
DataArt, międzynarodowa sieć firm zajmująca się konsultingiem technologicznym, ogłosiła dziś, że dołącza do <a href="http://www.fixtradingcommunity.org/">FIX Trading Community</a>, regulowanej standardami przemysłowymi organizacji non-profit działającej w centrum globalnego handlu.

Financial Information eXchange (FIX®) Trading Community została stworzona by utrzymywać i wspierać FIX Protocol - darmowy i otwarty standard komunikacji używany przez instytucje wymiany walut, banki inwestycyjne, inwestycyjne fundusze wzajemne, brokerów oraz platformy o stałym dochodzie i over-the-counter (OTC). FIX Protocol używany jest w 90 procentach globalnego handlu, wliczając miliony transakcji dziennie opiewające na setki miliardów USD. FIX Protocol jest również używany w usługach potransakcyjnych takich jak weryfikacja i potwierdzenie transakcji.

DataArt posiada 20-letnie doświadczenie eksperckie w rozwoju systemów na zamówienie, które pozwoliło na zgromadzenie kompetencji w zakresie użycia FIX Protocol, na bazie projektów realizowanych dla klientów z obszaru finansowego.

Sieć dołączyła do FIX Trading Community, by przyczynić się do rozwoju protokołu w warunkach zmieniających się regulacji i technologii. Zespół DataArt będzie uczestniczył w grupach roboczych i konferencjach z ramienia FIX Trading Community. DataArt jest szczególnie zainteresowana grupami skupionymi na walucie cyfrowej i blockchain. W tym obszarze oczekuje synergii z własną inicjatywą blockain i projektami w fazie produkcji.

Toby Bryans, principal consultant, Finance Practice, powiedział: "Bycie częścią tej unikalnej platformy to dla na wielka szansa na zawodową interakcję i zaangażowanie. Jesteśmy szczególnie zainteresowani dołączeniem do grup roboczych i komitetów poświęconych walucie cyfrowej i blockchain, algorytmicznemu i zautomatyzowanemu obrotowi, cyberbezpieczeństwu, zarządzaniu ryzykiem i MiFID II".

Sergey Kharchenko, co-head, Trading Initiative, Finance Practice, dodał: "Mamy wiele inicjatyw, które pozwalają na gromadzenie doświadczenia w obszarach handlu, blockchain, digitalizacji i zarządzania danymi. To idealne miejsce dla ekspertów DataArt by dyskutować i badać biznesowe i technologiczne zmiany, rozwijać nowe idee i dzielić się nimi z klientami i zespołami. Z niecierpliwością czekam na kooperację z branżowymi ekspertami w FIX Trading Community, by wspólnie kształtować przyszłość handlu".

FIX Trading Community

FIX Trading Community to organizacja non-profit regulowana standardami branżowymi działająca w centrum globalnego handlu. Jest niezależna i neutralna, a jej działania są dedykowane odpowiadaniu realnych kwestii biznesowych i regulacyjnych, mających wpływ na obrót muti-asset na globalnych rynkach poprzez standaryzację, dostarczanie efektywności operacyjnej, zwiększoną transparentność i zredukowane koszty i ryzyko dla wszystkich stron na rynku. Najważniejszym polem działalności FIX Trading Community jest nieustanny rozwój i promocja FIX family of standards, obejmująca kluczowy język komunikacji FIX Protocol, który zrewolucjonizował środowisko tradingowe i stał się sposobem, w jaki handluje cały świat. Odwiedź: www.fixtradingcommunity.org, by uzyskać więcej informacji.

DataArt

DataArt zajmuje się konsultingiem technologicznym na skalę globalną - projektuje, opracowuje i wspiera unikalne rozwiązania IT. W ten sposób pomaga klientom uzyskać doskonałe rezultaty biznesowe. Nasi specjaliści posiadają ogromne doświadczenie i wybitny talent techniczny. Zespoły DataArt tworzą nowe produkty i modernizują istniejące systemy, mając realny wpływ na transformację technologiczną w wielu branżach.

DataArt zdobyła zaufanie wiodących marek i wymagających klientów takich jak Nasdaq, S&P, United Technologies, oneworld Alliance, Ocado, artnet, Betfair i skyscanner. Funkcjonuje jako globalna sieć firm świadczących usługi technologiczne, współpracując z ponad 2200 profesjonalistami w 20 lokalizacjach w USA, Europie i Ameryce Południowej.

www.dataart.com.pl

KONTAKT: