Zdrowie i styl życia

MIB: The World Games Wrocław 2017 z Polbus-PKS (komunikat)

03.08.2017, 12:13aktualizacja: 03.08.2017, 12:13

- MIB informuje:

Igrzyska Sportów Nieolimpijskich The World Games Wrocław 2017 przeszły już do historii. Przez ostatnie dwa tygodnie na pokładach autokarów Polbus-PKS Wrocław, spółki nadzorowanej przez Ministra Infrastruktury i Budownictwa, podróżowało tysiące uczestników wydarzenia - sportowców, dziennikarzy, delegatów technicznych oraz wolontariuszy. Widzowie, goście i sportowcy korzystali ze zorganizowanego transportu już od wyjścia z lotniska, docierali nimi do miejsc zakwaterowania, na treningi i na obiekty sportowe, na których odbywały się zawody.

- Cieszę się, że współpraca spółki Polbus-PKS Wrocław i MPK umożliwiła sprawną komunikację podczas sportowego święta we Wrocławiu. Igrzyska to wspaniałe wydarzenie, którego uczestnicy wywiozą z Polski dobre wspomnienia. Mam nadzieję, że sportowcy i turyści odwiedzający Wrocław zapamiętają wysoką jakość usług transportowych świadczonych przez polskich przewoźników - powiedział minister infrastruktury i budownictwa Andrzej Adamczyk.

Światowe Igrzyska Sportowe The World Games 2017 to kolejne sportowe wyzwanie w historii spółki Polbus-PKS Wrocław, która w ostatnich latach była przewoźnikiem wielu renomowanych drużyn piłkarskich (Real Madryt, Juventus Turyn, Fiorentina), siatkarskich i szczypiornistów.

Wrocław stał się na dwa lipcowe tygodnie sportowym centrum świata. W wydarzeniu wzięło udział kilka tysięcy sportowców ze 100 krajów świata. The World Games 2017 wymagały specjalnej obsługi logistycznej, która w wyniku wygranego przetargu powierzona została firmie Polbus-PKS Wrocław. Spółka podpisała 19 maja 2017 r. umowę na obsługę transportu drogowego podczas 10. Światowych Igrzysk Sportowych The World Games Wrocław 2017 z Miejskim Przedsiębiorstwem Komunikacyjnym we Wrocławiu. Wartość kontraktu przekroczyła 800 tys. zł.

kom/ march/

Data publikacji 03.08.2017, 12:13