Nobl9 otwiera oddział w Poznaniu

13.10.2021, 14:37aktualizacja: 13.10.2021, 14:42

Nobl9
Startup zajmujący się przeprowadzaniem testów niezawodności oprogramowania, z kadrą założycielską rekrutującą się z Google i zatrudniający 40 polskich inżynierów, wynajął nową siedzibę przy ul. Nowy Rynek.

POZNAŃ, Polska--(BUSINESS WIRE)-- Nobl9, platforma zajmująca się testami niezawodności oprogramowania, ogłosiła dziś uroczyste otwarcie oddziału firmy w polskim Poznaniu, w którym pracować będzie the 40 nowo zatrudnionych inżynierów.

Niniejsza informacja prasowa zawiera materiały multimedialne. Pełna jej wersja dostępna jest pod adresem https://www.businesswire.com/news/home/20211012006229/en.

Nobl9 zostało założone w 2019 r. przez polskiego przedsiębiorcę Marcina Kurca. Z chwilą nabycia przez Google poprzedniej, założonej przez Kurca spółki o nazwie Orbitera, Kurc mógł się osobiście przekonać, jak wielką wagę Google przywiązuje do niezawodności określanej jako Docelowe Poziomy Usług (SLO). Kurc i współzałożyciel Nobl9, Brian Singer, opracowali wizję przełożenia podejścia Google do niezawodności na potrzeby codziennego funkcjonowania korporacji i dziś Nobl9 jest pierwszą, celową platformą SLO stworzoną z myślą o zapewnieniu wsparcia zespołom deweloperskim i inżynierom ds. niezawodności świadczącym usługi bezpośrednio w środowisku klienta.

Według europejskiego badania miast europejskich TechCrunch’s European Cities Survey 2021, „Polska, która w ostatnich latach odnotowała rekordowe poziomy inwestycji i wzrostu, staje się liczącym się ekosystemem technologicznym”. Z raportu Dealroom wynika, że „Polska od dawna cieszy się opinią ośrodka rozwoju niezwykłych zdolności deweloperskich – pod tym względem jest drugim, największym ośrodkiem w Europie Środkowej i Wschodniej o wartości 401 tyś., co stanowi ponad dwukrotnie więcej niż w przypadku Rumunii zajmującej drugie miejsce (139 tyś.)”.

„Cieszymy się z otwarcia oddziału w Poznaniu, z radością witamy też w szeregach Nobl9 jednych z najlepszych, polskich inżynierów - powiedział Kurc, Prezes Nobl9. - Korzenie Nobl9 wywodzą się z Polski, wielu z naszych nowych pracowników jest absolwentami doskonałych, lokalnych uczelni wyższych, takich jak Politechnika Poznańska i Uniwersytet Adama Mickiewicza, dlatego nowy oddział otwieramy w miejscu położonym możliwie najbliżej kuźni talentów”.

O Nobl9

Nobl9 to platforma zajmująca się testami niezawodności oprogramowania oraz tworząca oprogramowanie. Nobl9, założone przez Marcina Kurca i Briana Singera, który dołączył do Google wskutek nabycia spółki Orbitera, pomaga deweloperom oprogramowania, technikom zajmującym się tworzeniem oprogramowania i inżynierom ds. niezawodności dostarczać niezawodne funkcjonalności powstałe w oparciu o Docelowe Poziomy Usług, dzięki którym rozwiązania w zakresie danych monitorowania, logowania i śledzenia przekładają się na zadowolenie klienta i wyniki przedsiębiorstwa. Spółka współpracuje z takimi podmiotami jak Battery Ventures, CRV, Bonfire, Harmony, Resolute i Sorenson, a jej siedziba główna, nadzorująca rozproszone zespoły, mieści się w Bostonie. Więcej informacji jest dostępnych na stronie nobl9.com oraz w bezpłatnej bibliotece zasobów Nobl9.

Wersja źródłowa jest dostępna na stronie businesswire.com pod adresem: https://www.businesswire.com/news/home/20211012006229/en/

Źródło: Nobl9

KONTAKT: