Clifford Hallam Healthcare wybiera specjalistyczne usługi Rimini Consult™ w celu przyspieszenia realizacji celów biznesowych dzięki poprawie funkcjonowania systemu SAP

08.03.2023, 09:28aktualizacja: 08.03.2023, 09:35

Business Wire/ Rimini Street, Inc.
Niezależne i dokładne konsultacje umożliwiają pomyślne wdrożenie aktualizacji SAP BusinessObjects krytycznej dla działalności firmy.

LAS VEGAS -- (BUSINESS WIRE) -- Rimini Street, Inc. (Nasdaq: RMNI), dostawca produktów i usług z dziedziny oprogramowania dla firm o zasięgu globalnym, wiodący podmiot zewnętrzny świadczący usługi wsparcia dla oprogramowania Oracle i SAP oraz partner Salesforce, ogłosił dzisiaj, że Clifford Hallam Healthcare (CH2), jedyny w pełni zintegrowany krajowy dystrybutor produktów farmaceutycznych i medycznych w Australii, wybrał specjalistyczne usługi Rimini Consult™ w celu wdrożenia krytycznej dla prowadzonej działalności aktualizacji systemu SAP BusinessObjects z wersji 4.1 do 4.2, rozszerzając tym samym obecną umowę zawartą z Rimini Street w zakresie oprogramowania.

Ta informacja prasowa zawiera multimedia. Pełna treść informacji prasowej znajduje się tutaj: https://www.businesswire.com/news/home/20230307005507/pl/

Spółka Clifford Hallam Healthcare (CH2), która jest członkiem programu rządu federalnego Community Service Obligation, zapewnia wszystkim mieszkańcom Australii terminowy dostęp do leków, niezależnie od miejsca, w którym się znajdują. Firma polega w dużym stopniu na rozwiązaniu SAP BusinessObjects, które dostarcza krytycznych danych wymaganych do zachowania zgodności z programem. Ponadto SAP BusinessObjects leży u podstaw autorskiej aplikacji firmy odpowiedzialnej za generowanie danych dotyczących transakcji sprzedaży, zapewniających terminowe płatności na rzecz CH2 od producentów i dostawców produktów leczniczych.

W celu ulepszenia działalności firmy i zwiększenia dynamiki w obszarach, które wywierają bezpośredni wpływ na realizację jej agresywnego celu biznesowego, CH2 zwróciła się do Rimini Street, swojego zaufanego dostawcy wsparcia w zakresie oprogramowania SAP od 2019 r. Rimini Consult™ zapewnia szereg rozwiązań, w tym szczegółowe plany realizacji inwestycji w technologie, rozwiązania w zakresie migracji oraz rozwiązania wspierające podnoszenie kwalifikacji. CH2 wykorzystała niezależny od dostawcy oprogramowania pakiet usług w celu ustalenia możliwych rozwiązań pozwalających na zwiększenie prędkości, skuteczności i bezpieczeństwa środowiska SAP BusinessObjects 4.1.

„Firma Rimini Street poświęciła czas na szczegółowe poznanie mojego środowiska, dzięki czemu mogę być spokojny, ponieważ wiem, jakie osiągnę wyniki i w jaki sposób przyczyni się to do poprawy mojej działalności - powiedział Nav Pillai, dyrektor IT w Clifford Hallam Healthcare. - Firma zapewniła nawet szczegółowe wsparcie doradcze w zakresie licencji, pomagając mi dokładnie ustalić wysokość całkowitego kosztu posiadania w przypadku przejścia na wersje 4.2 lub 4.3. Dzięki skutecznej migracji CH2 ograniczyła luki w zabezpieczeniach i konieczność korzystania z pomocy w celu usuwania awarii, poprawiła tempo sprawozdawczości i zyskała większą pewność gromadzonych danych”.

„Mieliśmy przyjemność ściśle współpracować z zespołem Clifford Hallam Healthcare w zakresie aktualizacji dotychczasowej wersji oprogramowania, pomagając firmie zbliżyć się do kolejnych celów w zakresie technologii, skoncentrowanych na analityce predykcyjnej i projektach elektronicznej wymiany danych (EDI) - powiedział Bill Carslay, wiceprezes Rimini Street i dyrektor generalny Rimini Consult™.

Poznaj gamę ultraresponsywnych rozwiązań Rimini Street zapewniających wsparcie w zakresie oprogramowaniaSAP, Oracle i Salesforce, a także rozwiązania w zakresie bezpieczeństwa, integracji, obserwowalności oraz usług zarządzanych.

Informacje o Clifford Hallam Healthcare

Clifford Hallam Healthcare (CH2) jest właścicielem 8 hurtowni zlokalizowanych w całej Australii, za pośrednictwem których prowadzi dystrybucję produktów leczniczych na rzecz rynków sprzedaży detalicznej, szpitali, aptek oraz wszystkich sektorów opieki nad osobami starszymi, w tym placówek opieki, domów spokojnej starości i opieki domowej. Dzięki ogromnemu zaangażowaniu na rzecz każdorazowego świadczenia wyjątkowych usług, obszernemu asortymentowi obejmującemu ponad 35 tys. produktów, portalom ułatwiającym składanie zamówień oraz dyskretnym usługom dostawy na terenie całego kraju firma jest niekwestionowanym liderem w branży dystrybucji produktów leczniczych.

Informacje o Rimini Street, Inc.

Rimini Street, Inc. (Nasdaq: RMNI), spółka Russel 2000®, jest globalnym dostawcą oprogramowania i wiodącym usługodawcą zewnętrznym zapewniającym usługi wsparcia dla oprogramowania Oracle i SAP oraz partnerem Salesforce. Spółka oferuje ultraresponsywne i zintegrowane usługi zarządzania aplikacjami i wsparcia z segmentu premium, które pozwalają licencjobiorcom oprogramowania dla firm na znaczne oszczędności kosztów, zapewnienie swojemu personelowi czasu na wprowadzanie innowacji i uzyskanie lepszych wyników finansowych. Jak dotąd ponad 4 900 organizacji sklasyfikowanych w rankingach Fortune 500, Fortune Global 100, ze środkowego segmentu rynku, sektora publicznego i niemalże z każdej branży wybrało Rimini Street jako zaufanego dostawcę produktów i usług z zakresu oprogramowania dla firm. Więcej informacji znajduje się na stronie http://www.riministreet.com oraz na profilach Rimini Street w serwisach Twitter, Facebook i LinkedIn. (IR-RMNI)

Wypowiedzi prognozujące

Pewne wypowiedzi w niniejszej informacji prasowej nie odnoszą się do danych historycznych, lecz stanowią wypowiedzi prognozujące na potrzeby zasad „Safe Harbor” zgodnie z Ustawą o reformie przepisów procesowych dotyczących papierów wartościowych z 1995 r. (Securities Litigation Reform Act of 1995). Słowa takie jak: „może”, „powinien”, „byłby”, „planuje”, „zamierza”, „przewiduje” „wierzy”, „szacuje”, „prognozuje”, „potencjalny”, „wydaje się”, „ma zamiar”, „kontynuuje”, „przyszłość”, „oczekuje”, „prognozy” oraz podobne wyrażenia wskazują na wypowiedzi prognozujące. Wypowiedzi prognozujące obejmują m.in. wypowiedzi dotyczące oczekiwań spółki względem przyszłych wydarzeń, możliwości, globalnej ekspansji i innych inicjatyw rozwojowych oraz inwestycji spółki w te inicjatywy. Wypowiedzi te oparte są na różnych założeniach i bieżących oczekiwaniach kierownictwa spółki, nie są prognozami faktycznych wyników ani nie odnoszą się do danych historycznych. Takie wypowiedzi prognozujące podlegają czynnikom ryzyka i niepewności dotyczącym działalności spółki Rimini Street, przy czym rzeczywiste rezultaty mogą znacznie odbiegać od treści wypowiedzi prognozujących. Ryzyka i niepewności obejmują m.in. niekorzystne rozstrzygnięcia i koszty związane z toczącymi się postępowaniami sądowymi lub nowymi postępowaniami sądowymi; zmiany otoczenia biznesowego, w którym prowadzi działalność Rimini Street, w tym wpływ wszelkich recesyjnych tendencji gospodarczych i wahania kursów walut, i zmiany ogólnych warunków finansowych, gospodarczych, regulacyjnych i politycznych wpływających na branżę, w której prowadzi działalność Rimini Street, oraz na branże, w których działalność prowadzą nasi klienci; ewolucję w środowisku zarządzania i wsparcia oprogramowania dla przedsiębiorstw, której doświadczają nasi klienci i potencjalni klienci, a także naszą zdolność do pozyskania i utrzymania klientów oraz dalszego rozwoju naszej bazy klientów; istotny poziom konkurencji w branży usług wsparcia w zakresie oprogramowania; wdrażanie przez klientów naszej rozbudowanej gamy produktów i usług oraz produktów i usług przewidzianych do wprowadzenia na rynek w przyszłości; naszą zdolność do utrzymania lub osiągnięcia wzrostu dochodów lub rentowności oraz zarządzania kosztami uzyskania przychodów; szacunkowe dane dotyczące łącznego obsługiwanego przez nas rynku oraz spodziewane oszczędności klientów w stosunku do korzystania z usług innych dostawców; zmienność naszego cyklu sprzedaży oraz ryzyko związane ze wskaźnikami utrzymania; utratę co najmniej jednego członka zespołu zarządzającego; naszą zdolność do pozyskiwania i utrzymywania wykwalifikowanych pracowników oraz kluczowego personelu; trudności w zarządzaniu kwestią rentowności wzrostu; konieczność i możliwość zgromadzenia dodatkowego kapitału lub obsługi zadłużenia na korzystnych warunkach i zdolność spółki do generowania przepływów pieniężnych z działalności operacyjnej pozwalającą na zwiększone finansowanie inicjatyw rozwojowych; wpływ kwestii związanych z ochroną środowiska, sprawami społecznymi i ładem korporacyjnym (ESG); działania w odpowiedzi na wszelkie utrzymujące się skutki pandemii COVID-19 oraz jej skutki gospodarcze, operacyjne i finansowe na działalność spółki; ryzyko związane z prowadzeniem działalności na szczeblu globalnym; naszą zdolność do zapobiegania nieuprawnionemu dostępowi do naszych systemów informatycznych i innym zagrożeniom cyberbezpieczeństwa, ochrony informacji poufnych naszych pracowników i klientów i zachowania zgodności z przepisami dotyczącymi prywatności i ochrony danych; naszą zdolność do utrzymania skutecznego systemu kontroli wewnętrznej nad sprawozdawczością finansową; naszą zdolność do utrzymania, ochrony i rozwoju naszej marki oraz własności intelektualnej; zmiany w przepisach i uregulowaniach, w tym zmiany w przepisach podatkowych lub niekorzystne skutki naszych interpretacji podatkowych, lub niezdolność do ustanowienia przez nas odpowiednich rezerw na zdarzenia podatkowe; wpływ naszych bieżących zobowiązań w zakresie obsługi zadłużenia w związku z naszym kredytem oraz zobowiązań finansowych i operacyjnych związanych z naszą działalnością i powiązanym ryzykiem stopy procentowej, w tym niepewności związanej z przejściem na SOFR lub inne wskaźniki referencyjne stopy procentowej; wystarczającą ilość środków pieniężnych i ich ekwiwalentów pozwalającą na spełnienie wymogu zachowania płynności; ilość i harmonogram wykupów, jeżeli będą realizowane, w ramach naszego programu wykupu akcji oraz naszą zdolność do podnoszenia wartości dla akcjonariuszy w ramach takiego programu; niepewność co do wartości długoterminowej kapitałowych papierów wartościowych Rimini Street; katastrofy zakłócające naszą działalność lub działalność naszych klientów, oraz ryzyka omawiane w rozdziale pt. „Czynniki ryzyka” w Sprawozdaniu Rocznym Rimini Street złożonym na formularzu 10-K z dnia 1 marca 2023 r. i okresowo aktualizowanym przez kolejne Sprawozdania Roczne na Formularzu 10-K, Sprawozdania Kwartalne na Formularzu 10-Q i Sprawozdania Bieżące na Formularzu 8-K, oraz inne dokumenty składane przez Rimini Street w Komisji Papierów Wartościowych i Giełd (Securities and Exchange Commission). Ponadto wypowiedzi prognozujące zawierają oczekiwania, plany i prognozy przyszłych wydarzeń i opinie aktualne na dzień publikacji niniejszej informacji prasowej przez Rimini Street. Rimini Street przewiduje, że kolejne wydarzenia i kierunki rozwoju sytuacji wpłyną na zmianę oceny spółki Rimini Street. O ile Rimini Street może podjąć decyzję o aktualizacji wypowiedzi prognozujących w przyszłości, nie przyjmuje żadnego zobowiązania w tym względzie, z wyjątkiem sytuacji, gdy jest to wymagane przez prawo. Niniejsze wypowiedzi prognozujące nie powinny być traktowane jako rzetelna ocena spółki Rimini Street w terminie po dacie publikacji niniejszej informacji prasowej.

© 2023 Rimini Street, Inc. Wszelkie prawa zastrzeżone. „Rimini Street” jest znakiem towarowym zarejestrowanym przez spółkę Rimini Street, Inc. w Stanach Zjednoczonych i innych krajach, przy czym nazwa i logotyp Rimini Street, jak również logo z nich utworzone, oraz inne znaki z oznaczeniem TM są znakami towarowymi należącymi do Rimini Street, Inc. Pozostałe znaki towarowe pozostają własnością spółek, które je zarejestrowały, przy czym spółka Rimini Street nie jest powiązana z żadnym z tych posiadaczy znaków towarowych czy spółek ani ich nie promuje.

Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20230307005507/pl/

Źródło: Rimini Street, Inc.

KONTAKT:

Janet Ravin