Pobierz materiał i Publikuj za darmo
Sklepy Żabka odwiedza codziennie ok. 3 mln klientów. Często w trakcie przerwy w pracy czy między zajęciami. Poszukują oni szybkich, smacznych i zdrowych rozwiązań na co dzień, które nie wymagają od nich dodatkowego wysiłku. Dzięki programowi „Porcja DobreGO!” stworzenie pełnego jadłospisu jest niezwykle proste - od śniadania, poprzez obiad, na kolacji i przekąskach kończąc. Wszystko przy utrzymaniu optymalnego składu, nad czym czuwa dietetyk. Inicjatywa jest następstwem nowego podejścia do dobrego żywienia, które sieć zdefiniowała w 2022 r. Po pandemii i w obliczu rosnącej inflacji coraz mniej osób decyduje się „jeść w restauracjach”, wzrasta więc popularność dań gotowych. Według badań własnych marki [1], kupuje je aż 70% dorosłych Polaków. Żabka oferuje więc rozwiązanie, dzięki któremu zadbasz o swoje zdrowie, a przy okazji zaoszczędzisz czas i pieniądze. Pełnowartościowe posiłki na wyciągnięcie ręki, przygotowane na każdą okazję i dostosowane do każdego stylu życia - wystarczy cieszyć się ich smakiem.
Smacznie i na każdą okazję
Dania i przekąski oznaczone specjalną naklejką „Porcja DobreGO!”, wyselekcjonowane spośród oferty marek własnych, wyróżniają się najwyższą jakością we wszystkich aspektach. Każdy produkt objęty programem jest starannie dobierany, uwzględniając wiedzę dietetyka oraz różnorodne nawyki konsumentów - tak, aby jak najbardziej ułatwić dostęp do dobrych, zbilansowanych posiłków. W misję dobrego żywienia wpisują się też same porcje produktu, które pod względem objętości i składu stanowią pełnowartościowy posiłek na każdą okazję. W taki sposób dostęp do dobrego pożywienia i zmiana diety na własnych zasadach z siecią Żabka stają się niezwykle proste.
„W Żabce wychodzimy z założenia, że dobre posiłki powinny być dostępne dla każdego - bez względu na styl życia. Codzienne zobowiązania nie powinny stać na przeszkodzie w dbaniu o nie z optymalnym składem. Bywa to szczególnie problematyczne w obliczu szybkiego tempa życia. Dlatego stworzyliśmy program >>Porcja DobreGO!<< - rozwiązanie, które umożliwia naszym klientom łatwy dostęp do dań gotowych i przekąsek, które mogą dowolnie wpisywać w swój harmonogram dnia. Specjalnie wyselekcjonowane produkty sprawdzą się zarówno jako śniadanie, rodzinny obiad, jak i lunch w pracy. W sklepach Żabka każdy znajdzie coś dla siebie i odciąży się od długotrwałego procesu planowania i przygotowywania diety” - mówi Joanna Kasowska, dyrektor Jakości i Standardów Zarządzania Żywnością Grupy Żabka.
Dobry skład, dobry smak - po prostu „Porcja DobreGO!”
Żabka konsekwentne dąży do rozwoju segmentu marek własnych. Współpracuje w tym zakresie zarówno z największymi dostawcami składników oraz gotowych produktów, jak i z małymi lokalnymi producentami. Czuwa nad składnikami, recepturami i procesem produkcji. „Porcja DobreGO!” jest kolejnym krokiem tej strategii - oferta programu obejmuje produkty ze wszystkich marek własnych dostępnych w sieci Żabka, m.in. Plant Hunter, Szamamm, Tomcio Paluch czy Dobra Karma.
„Większość z nas ma świadomość, że racjonalne odżywianie ma wpływ na nasze zdrowie, kondycję i samopoczucie. Z jednej strony staramy się słuchać rad dietetyków, ekspertów i specjalistów, ale każda kolejna wskazówka wprowadza nas w jeszcze większy zamęt informacyjny - nie wiemy do końca, jakie produkty wybierać przy sklepowej półce, jak na ich bazie przygotowywać smaczne posiłki i jak komponować codzienny jadłospis, aby dostarczyć wszystkich niezbędnych składników odżywczych - mówi Agnieszka Piskała-Topczewska, dietetyczka, kierowniczka Dobrego Żywienia w Grupie Żabka. - Dlatego sieć Żabka dobre żywienie czyni zdecydowanie łatwiejszym. W naszym asortymencie marek własnych znajdziemy produkty, w których smacznie i zdrowo nie są w opozycji, to my zadbaliśmy o najlepszą jakość składników, o ich odpowiednie proporcje w gotowych posiłkach, walory odżywcze i zdrowotne, których coraz częściej oczekujemy od gotowych produktów. Mimo że jesteśmy różni, lubimy różne smaki, mamy inne nawyki i przekonania żywieniowe, to dziś Żabka łączy wszystkich przy jednym stole wspólnym mianownikiem, jakim jest >>Porcja DobreGO!<<” - dodaje.
Wraz z trwaniem programu, w sklepach Żabka będzie pojawiać się coraz więcej produktów z oznaczeniem „Porcja DobreGO!”. Kluczem do ich wyboru jest system Nutri-Score, który znajduje się na 100% produktów marek własnych. Komunikuje on profil żywieniowy posiłku i jest doskonałą nawigacją do intuicyjnego balansowania codziennego jadłospisu. Posiłki i przekąski ze specjalną naklejką posiadają najwyższe możliwe noty, czyli Nutri-Score A i B. Wśród obecnie dostępnych opcji, dla osób poszukujących szybkiego śniadania idealnie sprawdzi się kanapka Tomcio Paluch z porem i jajkiem w dwóch odsłonach - gotowanym oraz w formie pasty. Z kolei w porę lunchową warto postawić na sycące i aromatyczne zupy Szamamm, np. krem pomidorowy ze śmietanką czy barszcz ukraiński. Niezależnie od tego, czy ktoś preferuje lekkie potrawy wegetariańskie czy może posiłki mięsne, w ofercie znajdzie gotowe dania główne - sałatkę cezar lub makaronową z soczystym kurczakiem, a także z falafelem od marki Dobra Karma. Dla fanów bardziej klasycznych pozycji sprawdzą się natomiast tradycyjne pierogi ruskie Szamamm. Całość dopełniają przekąski w postaci orzechów nerkowca i migdałów „HAPS!”.
Inicjatywa rozpoczęła się 5.07 od akcji „Spróbuj DobreGO!” i potrwa do 29.08 br., towarzyszy jej szeroko zakrojona kampania 360 stopni. Aby łatwiej było rozpoznać klientom obecne w programie dania i przekąski, wybrane z nich oznaczone są specjalną naklejką. Dla posiadaczy aplikacji mobilnej Żappka produkty są dostępne w promocyjnej cenie o ponad 25% taniej.
Dobre żywienie w każdym aspekcie, na każdą okazję i styl życia - to właśnie „Porcja DobreGO!”.
Źródła:
[1] Według badań własnych firmy Żabka
[2] Raport PMR, Kto kupuje dania gotowe?, 2021
Link do Raportu Odpowiedzialności za rok 2022: https://zabkagroup.com/pl/nasza-odpowiedzialnosc/
Źródło informacji: Grupa Żabka
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 25.07.2023, 12:50 |
Źródło informacji | Grupa Żabka |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘPozostałe z kategorii
-
Image
Za nami wielki finał turnieju piłkarskiego „Z Orlika na Stadion”
19 listopada na PGE narodowym w Warszawie odbył się wielki finał ogólnopolskiego turnieju „Z Orlika na Stadion”. Młode zawodniczki oraz młodzi zawodnicy z najlepszych drużyn z całej Polski, w trzech kategoriach wiekowych do lat 13, 14 i 15, pokazali swój talent, determinację i ducha fair play. Drużyny JS Smart.pl Krosno, Dream Team Wrocław, Katowiczanki, Osiemnastka Olsztyn, SMS Stal Rzeszów, ZSP Książenice - to wielcy zwycięzcy rozgrywek w swoich kategoriach wiekowych.- 20.11.2024, 15:17
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: PZU
-
Image
Rekord Polski w konsumpcji różnych odmian jabłek
W ramach profilaktyki cukrzycy i promocji akcji „Jedno jabłko dziennie” 138 osób stworzyło „największą sztafetę jedzenia jabłek”. Degustowano 10 różnych odmian. Rekord ustanowiono 13 listopada 2024 r. w Centrum Dydaktycznym Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Partnerami wydarzenia byli Wydział Nauk o Zdrowiu WUM i polscy sadownicy. Patronat nad wydarzeniem objął Dziekan Wydziału Nauk o Zdrowiu WUM - prof. Mariusz Gujski.- 15.11.2024, 09:18
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: Towarzystwo Rozwoju Sadów Karłowych
-
Image
Mali Wojownicy - spotkanie wcześniaków w Centrum Medycznym „Żelazna”
Patrycja i Maurycy to bliźniaki, które przyszły na świat w 30. tygodniu ciąży. Chłopczyk ważył 1100 g, natomiast jego siostra przyszła na świat z ekstremalną wagą urodzeniową 380 g. Wśród wcześniaków, których życie zaczęło się w Szpitalu św. Zofii w Warszawie, jest także Zosia - urodzona w 28. tygodniu ciąży, ważąca zaledwie 980 g oraz Norbert, który przyszedł na świat w 27. tygodniu, z wagą 700 g. Te dzielne wcześniaki, w tym także bliźniaczki Asia i Ania, Piotruś, Emilka, Nikodem oraz Krzesimir, spotkały się po kilku latach w Centrum Medycznym „Żelazna” na obchodach zorganizowanych z okazji Dnia Wcześniaka.- 15.11.2024, 09:00
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: Centrum Medyczne Żelazna