Platforma NIQ Activate teraz dostępna w Microsoft Azure Marketplace

03.07.2024, 09:09aktualizacja: 03.07.2024, 09:11

Klienci Microsoft Azure z całego świata zyskują dostęp do NIQ Activate, aby móc wykorzystać potencjał Azure w zakresie skalowalności, niezawodności i sprawności działania w celu wsparcia rozwoju aplikacji i kształtowania strategii biznesowych.

CHICAGO--(BUSINESS WIRE)-- Firma NielsenIQ (NIQ) poinformowała dzisiaj o dostępności rozwiązania NIQ Activate w witrynie Microsoft Azure Marketplace, sklepie internetowym udostępniającym aplikacje i usługi przeznaczone do użytku w zakresie Azure. Teraz klienci NIQ mogą wykorzystać potencjał wydajnej i godnej zaufania platformy Azure w chmurze, ciesząc się uproszczonymi procesami wdrażania i zarządzania.

Dzięki NIQ Activate detaliści i dostawcy pakowanych towarów konsumenckich (CPG) mogą wykorzystywać wiodące analizy danych z branży oraz możliwości personalizacji dostarczane przez NIQ w celu zacieśnienia współpracy pozwalającej osiągać jeszcze lepsze wyniki i nawiązywać spersonalizowane kontakty. Z kolei światowej klasy AI oraz funkcje analizy danych dostępne w ramach Microsoft Azure przyczyniają się do wspierania procesów decyzyjnych w przedsiębiorstwach.

NIQ Activate to platforma SaaS oparta na współpracy, która umożliwia detalistom i producentom przekucie danych i analiz w działania przynoszące wymierną wartość dodaną. Platforma umożliwia producentom pakowanych towarów konsumenckich (CPG) identyfikację i gromadzenie grona odbiorców, uzyskiwanie informacji na podstawie źródeł danych pochodzących zarówno od detalistów, jak od firmy NIQ, planowanie i wdrażanie kampanii oraz pomiar osiąganych wyników.

„Mamy przyjemność udostępnić klientom Microsoft Azure z całego świata uproszczony i szybszy proces transakcyjny w zakresie NIQ Activate. Platforma NIQ Activate umożliwi klientom wykorzystywanie naszych światowej klasy danych i analiz oraz posłuży jako siła napędowa innowacji w branży. Celem tej współpracy jest przyczynienie się do szybszego podejmowania lepszych decyzji oraz nawiązywania istotnych kontaktów pomiędzy detalistami, dostawcami i klientami” - powiedział Xavier Facon, starszy wiceprezes ds. produktu w NIQ.

Pośród korzyści płynących z udostępnienia NIQ Activate w ramach Microsoft Azure Marketplace warto wymienić:

- Uproszczenie procesu: mniej czasochłonne wdrażanie dla klientów wraz z uproszczeniem obsługi zamówień oraz rozliczeń.

- Przyspieszenie zawierania transakcji dla obecnych klientów NIQ za pośrednictwem platformy Microsoft Marketplace.

- Ekspansja na skalę globalną: klienci Microsoft Azure ze 141 rynków zyskują dostęp do NIQ Activate, aby móc jeszcze lepiej pokierować kolejnym etapem rozwoju swojej działalności.

- Maksymalne wykorzystanie budżetu przeznaczonego na obsługę w chmurze: 100% wpływów z zakupów w Azure Marketplace na pokrycie kosztów zobowiązań z tytułu obsługi w chmurze.

NIQ Activate umożliwia detalistom generowanie coraz wyższej wartości i przyspieszenie rozwoju dzięki wykorzystywaniu kanałów sprzedaży detalicznej, spersonalizowanych doświadczeń oraz analiz dotyczących kategorii rynku i klientów, które można następnie przekuć w konkretne działania. Platforma Activate wykorzystuje funkcje Azure Marketplace w zakresie danych i sztucznej inteligencji dotyczące klientów bezpośrednich i procesów sprzedaży w celu usprawnienia interakcji detalistów i klientów.

Jake Zborowski, dyrektor generalny ds. platformy Microsoft Azure Platform w Microsoft Corp. powiedział:

„Mamy przyjemność powitać NielsenIQ w witrynie Microsoft Azure Marketplace. Dzięki tej współpracy nasi partnerzy zyskają dostęp do klientów korzystających z rozwiązań chmurowych na całym świecie. Azure Marketplace oferuje światowej klasy doświadczenia dostarczane przez zaufanych partnerów z całego świata udostępniających sprawdzone rozwiązania, które doskonale współpracują z Azure”.

NIQ

NIQ to czołowa światowa firma zajmująca się wywiadem konsumenckim, umożliwiająca najgłębsze zrozumienie zachowań zakupowych konsumentów i wskazująca nowe ścieżki wzrostu. W 2023 roku doszło do połączenia NIQ i GfK, czyli dwóch liderów branży o bezprecedensowym globalnym zasięgu. Obecnie NIQ prowadzi działalność w ponad 95 krajach obejmujących 97% PKB. Dzięki holistycznej interpretacji danych i najszerzej zakrojonym wnioskom z zachowań konsumentów - które są wyciągane za pomocą zaawansowanych funkcji analitycznych naszych ultranowoczesnych platform - NIQ dostarczy ci kompletny obraz sytuacji, czyli Full View™.

Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20240703416504/pl/

Źródło: NielsenIQ

KONTAKT: