NielsenIQ (NIQ) uwalnia potencjał kompleksowego doświadczenia użytkownika dzięki integracji danych z paneli konsumenckich i związanych z zarządzaniem sprzedażą detaliczną w platformie NIQ Discover

10.07.2024, 15:54aktualizacja: 10.07.2024, 15:57

• Zintegrowane doświadczenie zaplecza administracyjnego i bezpośredniej obsługi w chmurze w NIQ Discover zapewnia płynne doświadczenie użytkownika w zakresie danych dotyczących pomiarów rynków detalicznych i paneli konsumenckich.

• Wysokiej jakości dane z paneli konsumenckich zyskują rzeczywisty wymiar dzięki technologii na żądanie, teraz dostępnej we wszystkich 23 rynkach panelowych NIQ w Ameryce Północnej, Europie, regionie Azji i Pacyfiku, Afryce Południowej oraz Ameryce Łacińskiej.

• Nowoczesna platforma umożliwia znaczne zwiększenie rozmiarów prób - w Ameryce Północnej, Europie Zachodniej i regionie Pacyfiku NIQ zamierza zwiększyć próby 250-krotnie.

CHICAGO--(BUSINESS WIRE)-- Firma NielsenIQ (NIQ) poinformowała dzisiaj o wdrożeniu zintegrowanego doświadczenia użytkownika dla klientów paneli konsumenckich z całego świata. Nadaje to rzeczywisty wymiar pełnemu oglądowi sytuacji (ang. Full View) w zakresie pomiarów dotyczących rynków detalicznych i danych z paneli konsumenckich za pośrednictwem jednej platformy, NIQ Discover. Kładąc nacisk na poprawę doświadczeń klienta, platforma Discover wykorzystuje nową architekturę w chmurze i rozwiązanie agregacyjne zapewniające szybszy dostęp do danych oraz większą elastyczność po stronie użytkownika.

Opracowana przez NIQ platforma Discover dla paneli konsumenckich została opracowana z myślą o przeformułowaniu krajobrazu informacji konsumenckich. Dzięki zastosowaniu zaawansowanych modeli analitycznych i stale dostępnych funkcji NIQ toruje drogę ku dostarczaniu informacji, które można następnie przekuć w konkretne działania. Teraz klienci zyskują nowoczesny, intuicyjny interfejs umożliwiający lepsze interakcje w ramach platformy, oferujący niezliczone możliwości analizy zachowania konsumentów w celu rozwoju prowadzonej działalności. „W zeszłym roku NIQ dokonał istotnych inwestycji w funkcje globalnych paneli konsumenckich, co przyczyniło się do zwiększenia wydajności i poprawy jakości oraz przydatności informacji wynikających z uzyskiwanych danych. Wdrożenie tej nowoczesnej platformy w chmurze stanowi jedno z szeregu usprawnień w naszej ofercie paneli konsumenckich na całym świecie. Teraz klienci zyskają dostęp do danych z paneli wraz z pomiarami rynków detalicznych, aby móc cieszyć się kompleksowym doświadczeniem użytkownika” - powiedział Kris Ewing, prezes ds. globalnych usług paneli konsumenckich w NIQ.

Najważniejsze zalety platformy NIQ Discover w odniesieniu do paneli konsumenckich:

• Lepsze doświadczenie użytkownika: informacje na żądanie udostępnione w ramach intuicyjnego i skutecznego rozwiązania pozwalającego na wyświetlenie danych wraz z pomiarami rynków detalicznych, umożliwiając płynny przebieg pracy wzbogacony uzupełniającymi zbiorami danych.
  • Elastyczność: klienci mogą tworzyć własne analizy i uzyskiwać wyniki na bieżąco, zyskując niezliczone możliwości w zakresie rozmaitych grup odbiorców, danych, produktów, detalistów, regionów, okresów czasu i grup demograficznych.
  • Dane na żądanie: dostęp do zaawansowanych modeli analitycznych umożliwia usprawnioną analizę danych w zaledwie kilka sekund. Klienci zyskują dostęp do kluczowych wskaźników wydajności, takich jak penetracja rynku, a także bardziej wyrafinowanych modeli analitycznych, takich jak Super Shifting, Key Item Ranking, Assortment Optimizer oraz Portfolio Trial and Repeat.
  • Informacje pozyskiwane z wykorzystaniem generatywnej sztucznej inteligencji za pośrednictwem rozwiązania NIQ Ask Arthur: panele konsumenckie w NIQ Discover umożliwiają użytkownikom wykorzystanie rewolucyjnego narzędzia NIQ Ask Arthur opartego na generatywnej sztucznej inteligencji w celu wspomagania globalnych procesów wyszukiwania, uproszczenia analizy danych i ułatwienia podejmowania świadomych decyzji.

Usługi paneli konsumenckich (CPS) świadczone przez NIQ zapewniają najbardziej kompleksowy i przejrzysty obraz dzisiejszych konsumentów na 23 rynkach. NIQ pracuje nad kolejnymi usprawnieniami paneli konsumenckich, wśród których warto wymienić:

• zwiększenie rozmiarów prób panelowych na całym świecie, zapewniając szerszy zasięg i lepszą reprezentację w Ameryce Północnej, Europie Zachodniej i regionie Pacyfiku;
  • najlepsze dane: dostarczanie pełnego oglądu (ang. Full View) zachowania konsumentów na poziomie poszczególnych kanałów detalicznych i marek przy zapewnieniu jakości i zasięgu paneli cieszących się zaufaniem branży;
  • rozszerzenie zdolności analitycznych dzięki zaangażowaniu wiodących w branży ekspertów konsumenckich nadających rzeczywisty wymiar istotnym informacjom, łącząc dane z pomiarów rynków detalicznych, paneli konsumenckich i pozostałych elementów oferty NIQ w celu wspierania rozwoju działalności klientów detalicznych i branży pakowanych towarów konsumenckich (CPG).

NIQ Discover dla CPS zapewnia niezrównane doświadczenie użytkownika, oferując najlepszej jakości, najbardziej zaawansowane analizy o najszerszym zasięgu w ramach jednej platformy. Umożliwia tym samym przekształcenie sposobu wykorzystywania potencjału analitycznego danych NIQ, dostarczając informacje na niespotykanym dotąd poziomie.

Informacje o NIQ

NielsenIQ (NIQ) to czołowa światowa firma zajmująca się wywiadem konsumenckim, umożliwiająca najbardziej kompletne zrozumienie zachowań zakupowych konsumentów i wskazująca nowe ścieżki wzrostu. Fuzja NIQ z GfK w 2023 roku była połączeniem dwóch liderów branży o niezrównanym globalnym zasięgu. Obecnie NIQ działa w ponad 95 krajach, tworzących 97% globalnego GDP. Dzięki całościowej interpretacji danych detalicznych i najbardziej wyczerpującym wnioskom na temat zachowań konsumentów - dostarczanym z użyciem zaawansowanych narzędzi analitycznych, takich jak Full View™, za pośrednictwem najnowocześniejszych platform - NIQ umożliwia swoim klientom pełny ogląd sytuacji.

Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20240710995170/pl/.

Źródło: NielsenIQ

KONTAKT: