Polityka i społeczeństwo

Aplikacja mobilna słownika PWN-Oxford już dostępna

11.12.2015, 10:47aktualizacja: 11.12.2015, 10:47

tablet Idom dnia pion
Wydawnictwo Naukowe PWN wystartowało z aplikacją mobilną słownika angielsko-polskiego i polsko-angielskiego PWN-Oxford.

Nowoczesna nauka języków obcych nie może się dziś obyć bez udziału nowoczesnych technologii - i bardzo dobrze! Dzieci, młodzież, a także dorośli uwielbiają techniczne nowinki, dlatego Wydawnictwo Naukowe PWN wyszło naprzeciw tym upodobaniom. Od teraz ten najlepszy słownik multimedialny jest dostępny w aplikacji mobilnej na urządzenia z systemem iOS i Android.

Koniec z wertowaniem grubych tomów słowników! Teraz wszystko jest dostępne w aplikacji mobilnej PWN-Oxford. Najważniejsze jest jednak to, że dzięki aplikacji mobilnej największy na rynku, nowoczesny, urozmaicony słownik polsko-angielski i angielsko-polski PWN-Oxford możemy mieć teraz zawsze pod ręką choćby w telefonie. Co więcej, można z niego korzystać nawet w momentach, gdy nie mamy dostępu do sieci WWW. Sam słownik pracuje bowiem w trybie off-line, połączenia z siecią wymaga jedynie odtworzenie nagrania.

Jeśli pasją Twojego dziecka, przyjaciela lub partnera są języki obce, może to być dla niego nieoceniony i wyjątkowy prezent, z którego będzie korzystał z radością.

PWN-Oxford w mobilnej aplikacji to także świetny pomysł na mądry prezent pod choinkę. Przyda się w każdej sytuacji - w szkole i w podróży.

Program oferuje:

- 1 000 000 angielskich i polskich znaczeń, zwrotów, fraz, idiomów;

- specjalistyczne terminy z ponad 100 dziedzin oraz słownictwo o różnym zabarwieniu stylistycznym i emocjonalnym;

- praktyczne przykłady używania danego słowa lub zwrotu, w przejrzystej i czytelnej strukturze hasła;

- mechanizm tworzenia ulubionych zbiorów haseł;

- mechanizm wyszukiwania jest prosty i jasny. Nie brakuje też rozmaitych atrakcji, np. idiomu dnia (codziennie nowy - stąd warto jak najczęściej korzystać z aplikacji). Każdy może poznać zarówno brytyjską, jak i amerykańską wymowę haseł (do tego niezbędny jest dostęp on-line).

Zachęcamy do zakupu aplikacji w sklepie Google Play a także w App Store.

Partnerem strategicznym aplikacji jest Bank Zachodni WBK.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 11.12.2015, 10:47