Pobierz materiał i Publikuj za darmo
Metafolin® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy.
Mleko mamy jest prawdziwym cudem natury. Jest ono doskonale dostosowane do potrzeb niemowląt i dostarcza im wszystkiego, czego potrzebują do zdrowego rozwoju. Dla rodziców dzieci, które z różnych względów nie są już karmione piersią, jest ważne, aby mleko następne było zbliżone do naturalnego wzorca, jakim jest mleko mamy.
Ulepszając naszą nową formułę HiPP BIO COMBIOTIK®, experci HiPP dodali Metafolin®.
Nowa generacja mlek modyfikowanych
HiPP BIO COMBIOTIK® jest pierwszą i jedyną formułą ekologiczną z naturalnymi kulturami bakterii kwasu mlekowego oraz Metafolin®, której to dodanie jest znaczącą różnicą do syntetycznego kwasu foliowego, obecnego w innych mieszankach mlecznych. Foliany, określane często jako „witamina ciąży” odgrywają ważną rolę w rozwoju embrionalnym. Również po narodzinach, dzieci potrzebują tego składnika odżywczego do kluczowych procesów rozwojowych w organizmie. Jest on szczególnie ważny dla podziału komórek i rozwoju mózgu. Obecne na rynku mleka modyfikowane innych producentów zawierają syntetyczny kwas foliowy, który organizm musi metabolizować, aby go móc przyswoić. Jednak nie każdy organizm jest w stanie przekształcić kwas foliowy, co utrudnia wchłanianie tej ważnej witaminy z grupy B. Natomiast mleko HiPP BIO COMBIOTIK®, podobnie jak mleko mamy zawiera biodostępną formę folianów.
HiPP BIO COMBIOTIK® z Metafolin® stanowi źródło folianów o strukturze identycznej jak w mleku mamy. Metafolin® w HiPP BIO COMBIOTIK® - tak jak w mleku mamy - jest bioaktywną formą folianów, co oznacza wysoką wchłanialność tego składnika.
HiPP BIO COMBIOTIK® opiera się na naukowo udowodnionej recepturze, inspirowanej naturą. Zawiera Praebiotik® i Probiotik®, aby wspierać prawidłową florę jelitową, stanowiącą podstawę funkcjonowania układu odpornościowego. GOS (galaktooligosacharydy) z ekologicznej laktozy oraz szczególnie łagodne składniki ekologiczne, bez GMO, zapewniają optymalną tolerancję .
Nowe opakowania
Ulepszona receptura mleka HiPP w nowych opakowaniach pojawia się w sklepach stopniowo od października. Grafika opakowania odzwierciedla harmonię natury z nauką. W ofercie dostępne są zarówno ekologiczne mleka początkowe i następne, mleka dla dzieci oraz mleka specjalistyczne: HA - dla dzieci narażonych na alergię, AR - na nadmierne ulewanie oraz Comfort – na wzdęcia i kolki.
Więcej informacji na temat Metafolin® oraz mleka HiPP BIO COMBIOTIK® można znaleźć na stronie https://hipp.pl/mleko/mleko-modyfikowane/metafolinr-zrodlo-folianow-na-wzor-mleka-mamy
Mleko HiPP COMBIOTIK® jest dostosowane do specjalnych potrzeb żywieniowych niemowląt i małych dzieci. W ten sposób zapewniają dzieciom zdrowy rozwój. Stosując HiPP COMBIOTIK® z Metafolin® możesz polegać na sprawdzonych recepturach, inspirowanych naturą, które zostały opracowane przez ekspertów żywieniowych w oparciu o najnowsze wyniki badań.
Źródła:
Lamers Y et al. Red blood cell folate concentrations increase more after supplementation with [6S]-5-methyltetrahydrofolate than with folic acid in women of childbearing age. Am J Clin Nutr 2006; 84 (1): 156-161.
Pietrzik et al. Folic acid and L-5-methyltetrahydrofolate: comparison of clinical pharmacokinetics and pharmacodynamics. Clin Pharmacokinet 2010; 49 (8): 535-548.
Houghton, LA et al. [6S]-5-Methyltetrahydrofolate is at least as effective as folic acid in preventing a decline in blood folate concentrations during lactation1. Am J Clin Nutr 2006; 83: 842–50.
Troesch B et al. Suitability and safety of L-5-methyltetrahydrofolate as a folate source in infant formula: A randomized-controlled-trial. PLOS ONE 2019;14(8): e0216790.
Biesalski H.K., Bischoff S.C., Pirlich M. i wsp. Ernährungsmedizin. Thieme-Verlag, Stuttgart 2018.
Bailey W.B., Ayling J.E. The pharmacokinetic advantage of 5-methyltetrahydrofolate for minimization of the risk for birth defects. Scientic Reports 2018; 8: 4096.
Patanwala I., King M.J., Barrett D.A i wsp. Folic acid handling by the human gut: implications for food forti cation and supplementation. Am J Clin Nutr 2014; 100(2): 593-599.
Hiraoka M., Kagawa Y. Genetic polymorphisms and folate status. Congenital Anomalies 2017; 57: 142-149.
KONTAKT:
PR HiPP Polska
Barbara Szczuka
e-mail: barbara.szczuka@hipp.pl
Źródło informacji: HiPP Polska
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 09.12.2021, 13:13 |
Źródło informacji | HiPP Polska |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘPozostałe z kategorii
-
Image
Poznański kultowy hotel świętuje 60 lat. Restauracja odtworzyła dania sprzed lat
Hotel Mercure Poznań Centrum świętuje w tym roku jubileusz 60-lecia powstania, kontynuując tradycje hotelu Merkury, pierwszego luksusowego obiektu wybudowanego w powojennej Polsce. Z tej okazji szef kuchni restauracji Mikołaj Adamczyk zaprasza na kulinarną podróż w przeszłość. Inspirując się historycznymi menu i we współpracy z szefem z tamtych lat Wojciechem Wiciakiem stworzył kartę retro, która przenosi nas do lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych.- 19.04.2024, 09:00
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Hotel Mercure Poznań Centrum
-
Image
Niewykluczeni z rodzicielstwa PAP
Gdy demografia jest w rozpaczliwym stanie, bardzo cieszy program refundacji in vitro, który ma wejść w życie 1 czerwca 2024 r. Obecnie co trzydzieste dziecko w Polsce rodzi się dzięki tej procedurze. Z czasem w programie powinna pojawić się m.in. diagnostyka przedimplantacyjna, badanie nasienia mężczyzn oraz mrożenie tkanek jajnika - uważają eksperci.
- 18.04.2024, 13:50
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: PAP MediaRoom