Greenlight pomoże pracodawcom zapewnić bezpieczny powrót do biura

22.04.2020, 13:59aktualizacja: 22.04.2020, 13:59

Algorithm Group/Greenlight banner
Zapewnienie bezpieczeństwa pracownikom wracającym do biur, po przedłużającym się okresie pracy zdalnej, będzie wielkim wyzwaniem dla każdego pracodawcy. Rozwiązanie, stworzone przez polską firmę Algorithm Group, partnera Microsoft, pomaga monitorować ryzyko zachorowania pracowników i podejmować odpowiednie działania zapobiegawcze w zależności od rozwoju sytuacji w poszczególnych zespołach lub lokalizacjach.

Aplikacja Greenlight składa się z panelu służącego ocenie bezpieczeństwa danego pracownika oraz platformy zarządzania trybem pracy i kwarantanną pracowniczą. Narzędzie automatyzuje przeprowadzenie wywiadu z pracownikiem i dzięki wykorzystaniu mechanizmów sztucznej inteligencji, na bazie przekazanych informacji ocenia poziom zagrożenia dla danej osoby. System automatycznie i na bieżąco określa ryzyko zarażenia pracowników, w oparciu o zbierane na bieżąco dane oraz wytyczne WHO i Ministerstwa Zdrowia.

„Zagrożenie zarażeniem SARS-CoV-2 nie zniknie z dniem zniesienia obostrzeń. Tworząc Greenlight kierowaliśmy się potrzebą pracodawcy, do zapewnienia bezpieczeństwa swoim pracownikom w sposób możliwie jak najbardziej zautomatyzowany nieobciążający organizacji dodatkową pracą, nie narażając przy tym wrażliwych danych pracowników. Wierzymy, że dzięki takiemu rozwiązaniu pracownicy stopniowo będą mogli wrócić do normalnego trybu pracy, przywracając ciągłość funkcjonowania przedsiębiorstw i umożliwiając odbudowę ich kondycji ekonomicznej” – mówi Błażej Gocałek współzałożyciel Algorithm Group.

Panel zarządzania kwarantanną pracowniczą wykorzystuje informacje zebrane od poszczególnych pracowników i dzięki nowoczesnym technikom wizualizacji danych, prezentuje je osobom odpowiedzialnym za bezpieczeństwo pracowników. System automatycznie analizuje stan zagrożenia w różnych miejscach organizacji i przedstawia rekomendowane tryby pracy zespołów. Umożliwia on również automatyzację komunikacji do poszczególnych grup pracowników według ich statusu i pozwala zarządzać pracą zdalną, potwierdzając dostępność narzędzi i skutecznie organizując pracę.

Więcej informacji dostępnych jest na stronie www.algorithm.hr/greenlight

Algorithm Group to firma specjalizująca się w rozwoju nowych technologii oraz optymalizacji procesów biznesowych, wspierających nowoczesne metody zarządzania organizacją. Oficjalny partner firmy Microsoft.

KONTAKT:

Aleksander Świerczyński