ZE PAK SA (18/2023) Wykaz akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% liczby głosów na Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu ZE PAK SA w dniu 26 czerwca 2023 roku

27.06.2023, 10:17aktualizacja: 27.06.2023, 10:18

Raport bieżący 18/2023

ZE PAK SA ("Spółka") informuje, że akcjonariusze obecni na Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Spółki ("ZWZ Spółki"), które odbyło się w dniu 26 czerwca 2023 roku, dysponowali 45 303 544 głosami, stanowiącymi 89,14% ogólnej liczby głosów w Spółce.

Akcjonariuszami posiadającymi co najmniej 5% liczby głosów na ZWZ Spółki byli:

- ARGUMENOL INVESTMENT COMPANY LIMITED posiadający 33 523 911 głosów, co stanowiło 74,00% liczby głosów na ZWZ Spółki oraz 65,96% ogólnej liczby głosów;

- OTWARTY FUNDUSZ EMERYTALNY PZU "ZŁOTA JESIEŃ" posiadający 3 828 083 głosów, co stanowiło 8,45% liczby głosów na ZWZ Spółki oraz 7,53% ogólnej liczby głosów;

- NATIONALE-NEDERLANDEN OTWARTY FUNDUSZ EMERYTALNY posiadający 2 550 000 głosów, co stanowiło 5,63% liczby głosów na ZWZ Spółki oraz 5,02% ogólnej liczby głosów;

- ALLIANZ POLSKA OTWARTY FUNDUSZ EMERYTALNY posiadający 3 487 000 głosów, co stanowiło 7,70% liczby głosów na ZWZ Spółki oraz 6,86% ogólnej liczby głosów;

Ogólna liczba wyemitowanych przez Spółkę akcji i wynikających z nich głosów wynosi 50 823 547.

Podstawa prawna: Art. 70 pkt 3 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz