Nauka i technologie

Ełk: Twój startup – Twoja Przyszłość

18.11.2021, 20:49aktualizacja: 18.11.2021, 20:57

Fot. UM Ełk
Ełk stawia na innowacyjność i rozwój młodych przedsiębiorczych ludzi. Autorskie pomysły na ciekawą i funkcjonalną aplikację mobilną mogą zgłaszać pełnoletni mieszkańcy Ełku. Park Naukowo – Technologiczny prowadzi nabór zgłoszeń do konkursu „Twój Startup – Twoja Przyszłość”.

W tym roku organizatorzy utworzyli kategorię „Begginers” dedykowaną uczniom szkół ponadpodstawowych. Najlepsze pomysły zostaną nagrodzone.

Żeby wziąć udział w konkursie wystarczy mieć oryginalny pomysł na aplikację mobilną i zgłosić ją na formularzu dostępnym na stronie Parku Naukowo - Technologicznego w Ełku. Tematyka aplikacji może być dowolna – nie ma ograniczeń tematycznych. Pomysł powinien być dobrze opisany oraz przedstawiony w formie graficznej w prezentacji. Zgłoszenia będą oceniane pod względem innowacyjności, kreatywności i użyteczności.

Kto może wziąć udział?
Swoje pomysły może zgłosić każdy, kto ma skończone co najmniej 18 lat. Organizatorzy przewidzieli dwie kategorie.
Do udziału w konkursie po raz pierwszy została zaproszona młodzież z ełckich szkół ponadpodstawowych i właśnie dla nich utworzona została kategoria Beginners (wiek 18+). Natomiast druga kategoria - Advanced dedykowana jest każdej osobie fizycznej, której życie społeczno-gospodarcze toczy się w Ełku. Zgłoszeń można dokonywać indywidualnie lub w grupach max. trzyosobowych.

Ważne terminy:
Aplikacje można składać do 29 listopada 2021 r. Natomiast wyłonienie zwycięzców nastąpi w trakcie Hackathonu, który odbędzie się 10 grudnia 2021 r.

Atrakcyjne nagrody:
Dla najlepiej ocenionych pomysłów przewidziane zostały nagrody pieniężne w wysokości: 5 000 zł (I miejsce), 3 000 zł (II miejsce), 2 000 zł (III miejsce). Będzie można skorzystać także z doradztwa biznesowego, startupowego i technologicznego oraz nawiązać współpracę z partnerem strategicznym konkursu, tj.  ITM Software House

Więcej informacji na: http://technopark.elk.pl/2021/11/12/twoj-startup-twoja-przyszlosc/

Park Naukowo – Technologiczny w Ełku to doskonałe miejsce dla biznesu na każdym etapie działalności, tj. od startapów do ugruntowanych na runku marek. Jest to miejsce stworzone, po to by wspomagać rozwój biznesu na każdym etapie, dlatego ze wsparcia PNT mogą skorzystać również przyszli przedsiębiorcy. Park zapewnia firmom podstawowe elementy funkcjonowania, takie jak przestrzeń biurową, produkcyjną czy też laboratoryjną, a także  preferencyjne stawki dzierżawy lokali, z których chętnie korzystają szczególnie młode firmy.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 18.11.2021, 20:49