Pobierz materiał i Publikuj za darmo
W projekcie "Nauka i technologia dla żywności" współpraca szkół podstawowych, gimnazjów i szkół ponadgimnazjalnych z Wydziałem Inżynieryjno-Ekonomicznym Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu pozwoliła na realizację dostosowanych do etapu edukacyjnego ucznia interdyscyplinarnych projektów z wykorzystaniem infrastruktury badawczej uczelni.
Uczniowie sami prowadzili doświadczenia z zakresu fizyki, chemii czy biologii, a następnie opracowywali wyniki z wykorzystaniem wiedzy matematycznej i nowoczesnych technologii informatycznych. Tematyka żywnościowa wypracowanych przez nauczycieli i pracowników naukowo-dydaktycznych uczelni projektów pozwoliła na interdyscyplinarne podejście do treści programowych z przedmiotów ścisłych na drugim, trzecim i czwartym etapie edukacyjnym.
Zachęcamy do zapoznania się z materiałami, projektami badawczymi oraz e-learningiem: http://ntz.dobrekadry.pl
O projekcie:
Lider projektu: Dobre Kadry. Centrum badawczo-szkoleniowe. Sp. z o.o.
Partner projektu: Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu.
Projekt realizowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego oraz z budżetu Państwa w ramach POKL, działanie 3.4.
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 20.10.2015, 13:20 |
Źródło informacji | Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘ