Odwiedź mieszkanie, zanim powstanie

11.04.2018, 14:54aktualizacja: 11.04.2018, 14:54

Nowa aplikacja Augmented Reality dla rynku nieruchomości

Aplikacja Augmented Reality „Polnord” jest już do pobrania w Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.yslab.polnordAR

Obecnie dostępna jest wersja na Androida; wersja na iOS przechodzi właśnie ostatnie testy.

Prezenter 3D, okulusy VR i …konkurs

Niedawno Polnord wprowadził do swoich biur sprzedaży (Fotoplastykon, Studio Morena, Neptun) touch screeny z aplikacją 3D i modułem rozszerzonej rzeczywistości. Po założeniu gogli VR Oculus Rift klient ma bardzo realistyczne wrażenie chodzenia po już gotowym i umeblowanym mieszkaniu. Reakcje są entuzjastyczne i Polnord zorganizował konkurs (który ma trwać od 12 kwietnia do 6 maja br.) dla klientów, którzy wypróbują moduł VR i zgodzą się na nagranie ich wrażeń w formacie wideo oraz opiszą je w sekcji „komentarze” na fan page’u Polnord na Facebooku. Do wygrania są 3 pary okulusów VR Samsung Gear o wartości 550 złotych (szczegóły i regulamin na www.polnord.pl).

Technologia

Unikalny touch screen 3D - duży ekran dotykowy, który umożliwia prezentację interaktywną widoku 3D inwestycji w 4 wariantach: dzień, południe, wieczór oraz noc. Wizualizacja osiedla obejmuje nie tylko same budynki - umożliwia również zobrazowanie najbliższego otoczenia inwestycji (500 metrów od jej środka) z użyciem gotowych modeli silnika Unity takich jak drzewa, latarnie czy ulica oraz „fantomowym” ujęciem budynków z dalszego otoczenia. Poszczególne mieszkania wraz z umeblowaniem także zostały zaprezentowane w technologii 3D.

Interaktywna wyszukiwarka

Prezenter daje dodatkowe możliwości, takie jak interaktywna wyszukiwarka mieszkań z modułem porównywania lokali i otworzenia kilku planów 2D w tym samym czasie. Klient może wyznaczyć trasę do inwestycji (dane z Google Maps), zobaczyć prezentację ciekawych miejsc w okolicy czy spojrzeć na widok z okna z poszczególnych pomieszczeń budynku. Kartę wybranych mieszkań będzie można dla niego wydrukować w 2D lub wysłać bezpośrednio na adres e-mail z poziomu touch screena.

Połączenie z CRM w czasie rzeczywistym

Aplikacja współpracuje z CRM. Każdy handlowiec loguje się na swoje konto i może na bieżąco sprawdzić dostępność mieszkań, a także dokonać rezerwacji dla klienta, którego właśnie obsługuje. Dane o rezerwacji automatycznie znajdą się w CRM i informacja o rezerwacji będzie widoczna u wszystkich pozostałych sprzedawców.

VR Oculus Rift

Po założeniu okularów Oculus Rift klient może obejrzeć inwestycję, która zostaje komputerowo wygenerowana wraz z wszelkimi szczegółami.

Pozostałe funkcjonalności aplikacji:

• system ludzi, zwierząt, samochodów rozstawionych w inwestycjach sprawia, że inwestycja “żyje”
  • możliwość łatwego generowania leadów z poziomu aplikacji
  • zakładka Schowek, gdzie znajdą się wybrane przez klienta mieszkania
  • zakładka Okolica, zaznaczone najciekawsze punkty w okolicy oraz możliwość wyznaczenia trasy dojazdu z inwestycji do dowolnego punktu
  • zakładka Galeria, podgląd wizualizacji i zdjęć inwestycji
  • wygaszacz, który włączy się automatycznie po paru minutach nieaktywności aplikacji, prezentuje ciekawe ujęcia wygenerowane dzięki aplikacji
  • możliwość drukowania kart mieszkań

embeduj wideo
Data publikacji 11.04.2018, 14:54