Prasowa Akademia Pieniądza nie zwalnia tempa: już 111 przeszkolonych uczestników

29.07.2020, 17:17aktualizacja: 14.10.2020, 10:28

PAP 3. Edycja
Już 111 osób wzięło udział w warsztatach III edycji Prasowej Akademii Pieniądza. Szkolenie odbywa się także online i nadal można się rejestrować.

Mimo przeciwności związanych z epidemią i trwających wakacji III edycja szkolenia „Prasowa Akademia Pieniądza III” toczy się dalej. Od stycznia odbyło się już 10 warsztatów, w których wzięło udział 111 osób. Równolegle na platformie e-learningowej https://akademia.pap.pl, gdzie można zapoznać się z materiałami i zaliczyć testy bez wychodzenia z domu, zarejestrowało się już ponad 250 osób.

Prasowa Akademia Pieniądza to bezpłatne szkolenie, którego celem jest podniesienie wiedzy ekonomicznej dziennikarzy, blogerów oraz studentów interesujących się zagadnieniami gospodarczymi. Szkolenie składa się z praktycznego warsztatu oraz pięciu szkoleń online dostępnych na platformie e-learningowej akademia.pap.pl, których autorami są eksperci Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie oraz redaktorzy Polskiej Agencji Prasowej.

Podczas projektu uczestnicy zdobywają praktyczne umiejętności w zakresie opisywania i relacjonowania zjawisk gospodarczych. Poznają też najczęstsze błędy językowe i sposoby ich unikania w trudnych tekstach ekonomicznych.

Szkolenie ruszyło w styczniu 2020 r. i potrwa do października. Jednak zainteresowani uczestnicy mogą się cały czas rejestrować, realizować zdalnie tematy szkoleniowe i rozwiązywać testy. Wszystkie materiały, w tym regulamin i szczegółowe informacje na temat przebiegu projektu znajdują się na stronie akademia.pap.pl.

Zachęcamy też do śledzenia wydarzenia Prasowa Akademia Pieniądza. III edycja na Facebooku https://www.facebook.com/events/528100704584617/

Uczestnicy, którzy wezmą udział szkoleniu oraz zaliczą komplet testów online dostępnych na https://akademia.pap.pl otrzymają certyfikat "złoty" potwierdzający ukończenie trzeciej edycji Prasowej Akademii Pieniądza. Osoby, które zaliczą same testy online otrzymają certyfikat "srebrny".

Aby wziąć udział w bezpłatnym szkoleniu trzeba wypełnić FORMULARZ dostępny na stronie https://akademia.pap.pl

Praktyczne warsztaty są prowadzone w 16 największych miastach. Dotychczas odbyło się 10 spotkań: w Warszawie, Łodzi, Białymstoku, Kielcach, Poznaniu. Gdańsku, Wrocławiu, Toruniu, Lublinie i Szczecinie.

Szkolenia stacjonarne odbędą się jeszcze w następujących miastach:

Rzeszów - 28.08;

Kraków - 04.09;