Zdrowie i styl życia

Hollister Incorporated przedstawia cewnik przerywany Infyna Chic, wyjątkowo dyskretny cewnik dla kobiet

27.02.2019, 15:31aktualizacja: 27.02.2019, 15:31

LIBERTYVILLE, Illinois, 27 lutego 2019 r. /PRNewswire/ - Amerykańska firma Hollister Incorporated zajmująca się opracowywaniem, produkcją i promocją produktów i usług zdrowotnych na całym świecie wprowadziła na rynek cewnik przerywany Infyna Chic. Nowy cewnik jest dodatkiem do linii hydrofilowych cewników dla kobiet. Urządzenie zaprojektowano w celu zapewnienia jak największej dyskrecji kobietom z niego korzystającym, a w grudniu 2018 r. rozwiązaniu przyznano certyfikat CE. Cewnik Infyna Chic dołączy do cewników Infyna Standard i Plus i uzupełni portfolio Infyna, tym samym zapewniając kobietom opcje odpowiadające ich indywidualnym potrzebom. W najbliższych miesiącach produkt będzie dostępny w Europie i Kanadzie.

„W Hollister wiemy, że dyskrecja jest niezbędna dla kobiet, które korzystają z cewników przerywanych. Dlatego też z radością dodajemy do oferty dyskretny, wygodny i łatwy w użyciu produkt dla kobiet – skomentował Michael Sorkin, wiceprezes wykonawczy i główny dyrektor handlowy firmy Hollister Incorporated. – Jest to ważnym krokiem w rozwoju naszej firmy i wyglądamy możliwości zapewniania dostosowanych rozwiązań dla kobiet korzystających z produktów trzymania moczu” – dodał dyrektor.

Zaprojektowany z wkładem ze strony lekarzy cewnik Infyna Chic jest gotowy do użycia i sprzedawany jest w różowym, perłowym opakowaniu. Poniżej przedstawione są jego główne funkcje.

• Unikalne zamknięcie z klapką, które można z łatwością otwierać i zamykać jedną ręką.

• Urządzenie nie przecieka po zamknięciu po użytku.

• Odpowiednia sztywność, która pozwala na łatwe, bezdotykowe włożenie cewnika.

• Długość cewnika daje pewność co do pełnego opróżnienia pęcherza.

• Możliwość przyłączenia do zbiornika bez konieczności wyciągania cewnika z opakowania.

O produktach trzymania moczu Hollister Incorporated

Cewnik Infyna Chic to najnowszy innowacyjny produkt w serii produktów trzymania moczu Hollister, który uzupełnia istniejący portfel produktów. Firma Hollister jest liderem pod względem innowacji w branży i ma w swojej ofercie różnorodne cewniki, w tym cewniki przerywane VaPro dla kobiet i mężczyzn wyposażone w ochronną końcówkę i rękaw. Cewniki VaPro zapewniają 100% ochronę przed bakteriami ze względu na bezdotykową obsługę. Dodatkowe informacje na temat Hollister Incorporated i cewników przerywanych można znaleźć na stronie. www.Hollister.com.

O Hollister Incorporated

Hollister Incorporated to niezależna firma w posiadaniu pracowników, która opracowuje, produkuje i promuje produkty opieki zdrowotnej na całym świecie. Firma opracowuje i produkuje produkty do stomii, trzymania moczu i w intensywnej opiece, a także opracowuje materiały edukacyjne dla pacjentów i pracowników służby zdrowia. Firma Hollister Incorporated pracuje na rzecz pracowników służby zdrowia i konsumentów już od ponad 95 lat i z oddaniem dąży do podniesienia poziomu satysfakcji i godności osób, które korzystają z jej produktów i usług. Siedziba firmy znajduje się w Libertyville w stanie Illinois, a zakłady produkcyjne i centra dystrybucji Hollister rozsiane są na trzech kontynentach. Produkty firmy dostępne są w ponad 90 krajach na świecie. www.Hollister.com.

Logo Hollister, Infyna Chic i VaPro są znakami towarowymi Hollister Incorporated.

Źródło: Hollister Incorporated

Kontakty z mediami: