ERBUD SA (10/2023) Podpisanie znaczącej umowy o wartości 16.4 mln EUR (76.8 mln PLN) z Objekt Schwäbisch Gmünd 1 GmbH na realizację Inwestycji: "Dzielnica "ECO Village" składająca się z 2 kompleksów mieszkaniowych, rzędu ok. 8.100 m realizowana w drewnia

24.03.2023, 09:10aktualizacja: 24.03.2023, 09:12

Raport bieżący 10/2023

Zarząd ERBUD S.A. otrzymał dzisiaj informację od Zarządu spółki zależnej - MOD21 GmbH - o otrzymaniu przez podmiot zależny podpisanej przez obie strony umowy na niżej wymienionych warunkach:

LP WYSZCZEGÓLNIENIE DANE Z KONTRAKTU

1 Inwestor (dokładna nazwa i siedziba) Objekt Schwäbisch Gmünd 1 GmbH, Doblerstraße 1, 72074 Tübingen

2 Wartość kontraktu 16.402.500 EUR / 76.791.584 PLN

3 Przedmiot kontraktu Dzielnica "ECO Village" składająca się z 2 kompleksów mieszkaniowych, rzędu ok. 8.100 m

4 Miejsce wykonywania kontraktu Buchstraße, 73525 Schwäbisch Gmünd

5 Terminy realizacji W ciągu 4 tygodni od sfinalizowania niniejszej umowy, Zamawiający musi przedstawić szczegółowy harmonogram planowania produkcji, dostawy modułów próbnych i ich wydania, czasy produkcji poszczególnych modułów, ich dostawy i montażu oraz odbioru w oknach czasowych określonych w umowie. Start produkcji przewidywany na 01.07.2023r. Czas trwania do akceptacji ok. 57 tygodni.

6 Warunki płatności "I rata: 52% po wykonaniu modułów w fabryce w Ostaszewie.

II rata: 26% po montażu modułów na budowie. Wykonawca może wystawić fakturę na I i II ratę za poszczególne wyprodukowane lub zamontowane moduły w sposób proporcjonalny, przy czym do wystawienia faktury ratalnej uprawnia co najmniej 60 modułów.Faktura końcowa stanowi 22 % całkowitej kwoty umowy: Faktura końcowa stanowi 22% całkowitej kwoty umowy.

Wykonawcy mają prawo do następujących zaliczek:

30% całkowitego wynagrodzenia netto w ciągu 7 dni od skuteczności niniejszej umowy. Zaliczka zostanie zaksięgowana na poczet I raty zgodnie z klauzulą 7.2 w wysokości 40% oraz na poczet II raty w wysokości 20% i na poczet faktury końcowej w wysokości 40%."

7 Gwarancja dobrego wykonania (wartość,) Gwarancja wykonania zamówienia - 5% wartości całego zamówienia

8 Gwarancja naprawy wad i usterek (wartość) Gwarancja odpowiedzialności za wady -5% wartości całego zamówienia

9 Inne gwarancje (rodzaj gwarancji, wartość) Gwarancja zaliczki - 30% wartości całego zamówienia

10 Kary W przypadku gdy ww. terminy zostaną przekroczone przez Wykonawcę w sposób zawiniony, należy mu się kara umowna w wysokości 0,1% kwoty zamówienia netto za całość usług danego budynku (wszystkie powiązane elementy budynku). Kara umowna jest ograniczona do łącznej wysokości 5 % całkowitej kwoty umowy netto.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz