MFO SA (5/2023) Ogłoszenie o zwołaniu Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia MFO S.A.-korekta

26.05.2023, 11:43aktualizacja: 26.05.2023, 11:45

Raport bieżący z plikiem 5/2023

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Spółka niniejszym dokonuje korekty Raportu Bieżącego nr 5/2023, polegającej na dodaniu do Raportu załączników: Sprawozdanie Rady Nadzorczej o wynagrodzeniach za rok 2022 wraz z Raportem niezależnego biegłego rewidenta z wykonania usługi atestacyjnej

Zarząd MFO Spółka Akcyjna z siedzibą w Kożuszkach Parcel wpisanej do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Łodzi-Śródmieścia w Łodzi XX Wydział Gospodarczy KRS pod nr KRS 0000399598 ("Spółka"), działając na podstawie art. 395, art. 399 § 1 w związku z art. 4021 i 4022 Kodeksu spółek handlowych ("KSH") oraz na podstawie § 19 w zw. z § 20 Statutu Spółki, zwołuje na dzień 21 czerwca 2023 roku na godzinę 11:00 Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki ("ZWZ"), które odbędzie się w siedzibie Spółki, Kożuszki Parcel 70A, 96-500 Sochaczew.

Porządek obrad:

1. Otwarcie ZWZ.

2. Wybór przewodniczącego obrad ZWZ.

3. Stwierdzenie prawidłowości zwołania ZWZ i jego zdolności do podejmowania uchwał.

4. Przyjęcie porządku obrad.

5. Rozpatrzenie sprawozdania Zarządu z działalności Spółki za rok 2022, sprawozdania finansowego Spółki za rok 2022 oraz sprawozdania Rady Nadzorczej z działalności w 2022 roku.

6. Podjęcie uchwał w sprawach:

1) zatwierdzenia sprawozdania Zarządu z działalności Spółki w 2022 roku oraz sprawozdania finansowego Spółki za rok 2022;

2) podziału zysku Spółki za rok 2022 oraz niepodzielonego zysku z lat ubiegłych;

3) udzielenia absolutorium poszczególnym członkom Zarządu z wykonania ich obowiązków w roku 2022;

4) udzielenia absolutorium poszczególnym członkom Rady Nadzorczej z wykonania ich obowiązków w roku 2022;

5) wyrażenia opinii dotyczącej Sprawozdania Rady Nadzorczej o wynagrodzeniach za rok 2022;

6) przyjęcia Polityki różnorodności wobec członków organów MFO Spółka Akcyjna.

7. Zamknięcie obrad ZWZ.

Ogłoszenie o zwołaniu Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia MFO S.A., projekty uchwał i formularze oraz Polityka różnorodności oraz Sprawozdanie Rady Nadzorczej o wynagrodzeniach za rok 2022 wraz z Raportem niezależnego biegłego rewidenta z wykonania usługi atestacyjnej stanowią załącznik do niniejszego raportu bieżącego.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz