GRUPA KĘTY SA (29/2018) Decyzja Zarządu o zaakceptowaniu umowy kredytowej z Bankiem BGŻ BNP Paribas S.A.

26.06.2018, 14:58aktualizacja: 26.06.2018, 14:58

Raport bieżący 29/2018

Zarząd Grupy Kęty S.A. informuje, że 26 czerwca 2018r. poprzez podjęcie uchwały Spółka zaakceptowała zaproponowane przez Bank warunki umowy o kredyt z Bankiem BGŻ BNP Paribas S.A. na kwotę 300 mln PLN na okres 36 miesięcy. Stroną umowy - oprócz Grupy Kęty S.A. - są spółki zależne: Alupol Packaging S.A., Alupol Packaging Kęty Sp. z o. o., Alupol Films Sp. z o.o., ROMB S.A., Aluprof S.A. Wymienione podmioty będą solidarnie odpowiedzialne za zobowiązania wynikające z umowy (do wysokości ustalonych dla każdego z nich maksymalnych limitów kredytowych).

Kredyt przeznaczony jest na finansowanie bieżącej działalności spółek. Kredyt zabezpieczony będzie wekslami własnymi in blanco wraz deklaracją wekslową każdego z kredytobiorców. Kredyt może być wykorzystywany w walucie PLN, EUR lub USD. Oprocentowanie kredytu jest zmienne i równe stawce bazowej Wibor 3M Euribor 3M LIBOR 3M dla USD podwyższonej o marżę banku.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz