Pobierz materiał i Publikuj za darmo

Około 30% kobiet w wieku 55-60 lat zaczyna cierpieć na wysiłkowe nietrzymanie moczu. Jednak problem może dotyczyć także młodszych kobiet, wieloródek lub uprawiających sport. Tymczasem można sobie pomóc, gdy pojawią się pierwsze objawy. ThermiVa to nowa, rewolucyjna technologia. Zabieg nie wymaga znieczulenia, jest całkowicie nieinwazyjny i porównywany przez pacjentki do masażu gorącymi kamieniami. Rewitalizuje nie tylko kolagen i błonę śluzową, ale także włókna mięśniowe. Jeżeli wysiłkowe nietrzymanie moczu jest w stadium początkowym a jego powodem jest wiotkość mięśni dna miednicy już samo napięcie ścianek pochwy, do której przylega moczowód, poprawia jego funkcje. Biorewitalizacja błony śluzowej zewnętrznych i wewnętrznych okolic intymnych wzmaga odczucia w trakcie kontaktów seksualnych, poprawia unaczynienie i unerwienie.
Zabieg to również rozwiązanie problemów pań, których poród był trudny. U jednych po porodzie pochwa będzie luźniejsza, u innych wejście do niej zbyt ciasne w następstwie powstania blizny po nacięciu krocza. Zmiany mogą powodować spadek satysfakcji ze współżycia, a nawet bolesność. Naturze można jednak pomóc. Ważny jest także efekt poprawy wyglądu i napięcia warg sromowych większych i mniejszych - nasze „piękno intymne”.
Urządzenie służy nie tylko do biorewitalizacji okolic intymnych. Wprowadzenie kaniuli z elektrodą w tkanki dolnego piętra twarzy i szyi pięknie napina jej owal i unosi drugi podbródek. Efekt utrzymuje się do 2 lat. Wyższa temperatura skutecznie radzi sobie z nadpotliwością pach. Zabiegi kaniulą wykonywane są w znieczuleniu miejscowym a bezpieczeństwo zabiegu zapewnia potrójny, jedyny jak dotąd na świecie, system kontroli temperatury.
Więcej informacji można znaleźć na www.consensusmed.pl.
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 25.10.2017, 16:54 |
Źródło informacji | Instytut Piękna dr Jasiewicz |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Pozostałe z kategorii
-
Image
Cichy nałóg XXI wieku, który zabiera Ci ponad 4 godziny dziennie
Codziennie spędzamy średnio ponad 4 godziny, patrząc w ekran telefonu (+6 godzin w przypadku pokolenia Z). Scrollujemy wszędzie - w tramwaju, w łóżku, przy biurku czy obiedzie. Od czasu pandemii i popularyzacji krótkich filmów (TikTok, Reels) czas przed ekranem znacząco wzrósł. Psycholodzy mówią już o nowej formie uzależnienia.- 17.09.2025, 11:00
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: Scrolly
-
Image
Kantar Polska: Polacy jedzą coraz więcej warzyw
Jeszcze nigdy tak wielu Polaków nie jadło tak wielu różnych warzyw, jak w lecie 2025 roku. Sierpniowe deklaracje konsumpcji wszystkich najpopularniejszych gatunków były najwyższe w historii monitoringu Kantar Polska. Rekordowy był również wskaźnik różnorodności spożycia warzyw i owoców przez Polaków. Wśród najpopularniejszych gatunków sierpnia znalazły się pomidory, ogórki i cebula. Najwyższe wzrosty „sierpień do sierpnia” zanotowały fasolka szparagowa, papryka i buraki ćwikłowe.- 17.09.2025, 09:00
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw
-
Image
Historyczne wzrosty konsumpcji owoców - badania Kantar Polska
Badania zrealizowane w czerwcu, lipcu i sierpniu 2025 roku pokazały kolejne wzrosty ilości Polaków, którzy jedzą owoce. Borówki i śliwki ustanowiły swoje historyczne rekordy konsumpcji, dla malin i truskawek był to najlepszy sierpień w historii. Dla jeżyn i czerwonej porzeczki - drugi wynik w historii, a dla czarnej porzeczki i jej przetworów najlepszy od początku pandemii. Kolejny wzrost miesięczny zanotowały jabłka, które w tym roku zatrzymały wieloletni trend spadkowy. Rekordowy był również wskaźnik różnorodności spożycia owoców i warzyw przez Polaków.- 17.09.2025, 09:00
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘ