ERBUD SA (80/2021) Podpisanie znaczącej umowy na realizację budynku dydaktyczno-administracyjnego pn. "Centrum Przestrzeni Innowacyjnej" przy ul. Batorego 8 w Warszawie o wartości 69,8 mln zł.

15.09.2021, 10:27aktualizacja: 15.09.2021, 10:29

Raport bieżący 80/2021

Zarząd ERBUD S.A. (Emitent) informuje o podpisaniu umowy na roboty budowlane na niżej wyszczególnionych warunkach:

1 Data zawarcia kontraktu: 15.09.2021

2 Inwestor (dokładna nazwa i siedziba): Szkoła Główna Handlowa w Warszawie, al. Niepodległości 162, 02-554 Warszawia

3 Wartość kontraktu (PLN, netto) 69 844 647, 44 zł

4 Przedmiot kontraktu: Budowa budynku dydaktyczno-administracyjnego pn. "Centrum Przestrzeni Innowacyjnej" przy ul. Batorego 8 w Warszawie

5 Miejsce wykonywania kontraktu: Warszawa

6. Terminy realizacji

1. Rozpoczęcia Robót na placu budowy: najpóźniej w Dniu Roboczym następującym po dniu zawarcia Umowy

2. Zakończenie Robót: 24 miesięce od daty Rozpoczęcia Robót

7 Warunki płatności "Fakturowanie, jeden raz w miesiącu, po przeprowadzeniu Odbioru Częściowego, termin płatności do 30 dni.

8 Gwarancja dobrego wykonania (wartość, termin obowiązywania): 5% wartości brutto Umowy z terminem obowiązywania od dnia podpisania Umowy do 30 dni kalendarzowych od dnia podpisania przez Zamawiającego Protokołu Odbioru Końcowego

9 Gwarancja naprawy wad i usterek (wartość termin obowiązywania): 1,5% wartości brutto Umowy z terninem obowiązywania od dnia podpisania Protokołu Odbioru Końcowego do 15 dni kalendarzowych po upływie ostatniego okresu rękojmi za wady

10 Inne gwarancje (rodzaj gwarancji, wartość, termin obowiązywania):

a) Gwarancja i rękojmia podstawowa - 72 miesięce na wykonane roboty instalacyjno-montażowe

b) Gwarancja i rękojmia najdłuższa - 12 lat na szczelność dachu"

11 Kary: Kary nie odbiegają od warunków rynkowych dla tego typu umów. Łączna wartość kar umownych jest ograniczona do 20% Wynagrodzenia brutto Umowy.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz