Pobierz materiał i Publikuj za darmo
McDonald’s Polska wierzy w ludzi i nowe talenty. Właśnie dlatego do udziału w konkursie na najlepszego baristę McCafé zaprosił wszystkich swoich pracowników, którzy chcą sprawdzić swoje umiejętności pracy z kawą.
Konkurs McCafé Barista Cup rozpoczął się od ogólnopolskich eliminacji. Zadaniem uczestników było zaprezentowanie umiejętności przygotowywania kawy oraz jej efektownego wykończenia. Jury konkursowe wyłoniono 24 najlepsze zgłoszenia, których autorzy 12 czerwca zmierzą się w Warszawie w walce o tytuł ambasadora marki McCafé.
Ogólnopolskie finały złożą się z 3 etapów. Na każdym z nich uczestnicy będą musieli wykazać się określonymi umiejętnościami. Szóstka najlepszych przejdzie do wielkiego finału, gdzie ich zadaniem będzie wymyślenie własnego, autorskiego napoju kawowego przy wykorzystaniu ściśle określonych składników. Część z tych składników będzie finalistom znana wcześniej, o pozostałych dowiedzą się dopiero w trakcie finału. Turniej zostanie poprzedzony fazą treningową, podczas której finaliści będą szkoleni przez Katarzynę Zyzało, Mistrzynię Polski Baristów 2012 i 2014, a jednocześnie specjalistkę w zespole McDonald’s Polska odpowiedzialną za rozwój McCafé.
"Każdy etap konkursu został zaplanowany tak, aby sprawdzić konkretne zdolności uczestników. W trakcie zawodów będziemy zwracać uwagę na umiejętność przygotowania podstawowych napojów kawowych takich jak Latte czy Flat White, oraz na sztukę efektownego wykończenia kawy, czyli Latte Art. - mówi Katarzyna Zyzało. - Mamy nadzieję, że zwycięzcą zawodów zostanie osoba z wybitnymi umiejętnościami i ogromną pasją do kawy. Liczymy, że uda nam się odkryć prawdziwy talent i będziemy mogli dać mu szansę na rozwój".
McCafé Barista Cup to nie tylko szansa na sprawdzenie swoich umiejętności. To także możliwość zdobycia atrakcyjnych nagród finansowych i rzeczowych zarówno dla zwycięzców, jak i dla restauracji w których na co dzień pracują.
Partnerem konkursu jest MONIN, największy francuski producent naturalnych syropów do kaw i drinków, ekskluzywnych likierów, sosów do lodów oraz puree owocowych oraz firma Best Coffee Systems, oficjalny dystrybutor ekspresów marki FRANKE w Polsce.
McDonald's Polska
McDonald's Polska rozpoczął działalność w 1992 roku, otwierając pierwszą restaurację w Warszawie. Obecnie działa w Polsce 357 restauracji McDonald’s, które zatrudniają ponad 17 000 osób. 229 z nich to obiekty prowadzone przez 61 licencjobiorców, niezależnych przedsiębiorców działających na podstawie umowy franczyzy z McDonald’s.
KONTAKT:
Biuro prasowe McDonald’s Polska
tel. (22) 211 58 65
-
Agencja 24/7Communication
tel. (22) 279 11 10
www.mcdonalds.pl/biuroprasowe/
https://www.facebook.com/McDonaldsPolska
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 08.06.2015, 14:27 |
Źródło informacji | McDonalds Polska |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘPozostałe z kategorii
-
Image
III Forum Bezpiecznej Żywności w Warszawie. Green REV Institute i Koalicja Future Food 4 Climate zapraszają
26 listopada 2024 w godzinach 10:30-15:30, w Bibliotece Publicznej m.st. Warszawy, już po raz trzeci odbędzie się Forum Bezpiecznej Żywności - wydarzenie organizowane przez Green REV Institute oraz koalicję Future Food 4 Climate. Wydarzenie jest wspierane przez Ambasadę Zjednoczonego Królestwa Wielkiej Brytanii i Irlandii Północnej oraz European Climate Foundation. III Forum Bezpiecznej Żywności zostało objęte patronatem honorowym Prezydenta Miasta Stołecznego Warszawy.- 21.11.2024, 12:54
- Kategoria: Nauka i technologie
- Źródło: Green REV Institute
-
Image
Za nami wielki finał turnieju piłkarskiego „Z Orlika na Stadion”
19 listopada na PGE narodowym w Warszawie odbył się wielki finał ogólnopolskiego turnieju „Z Orlika na Stadion”. Młode zawodniczki oraz młodzi zawodnicy z najlepszych drużyn z całej Polski, w trzech kategoriach wiekowych do lat 13, 14 i 15, pokazali swój talent, determinację i ducha fair play. Drużyny JS Smart.pl Krosno, Dream Team Wrocław, Katowiczanki, Osiemnastka Olsztyn, SMS Stal Rzeszów, ZSP Książenice - to wielcy zwycięzcy rozgrywek w swoich kategoriach wiekowych.- 20.11.2024, 15:17
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: PZU
-
Image
Rekord Polski w konsumpcji różnych odmian jabłek
W ramach profilaktyki cukrzycy i promocji akcji „Jedno jabłko dziennie” 138 osób stworzyło „największą sztafetę jedzenia jabłek”. Degustowano 10 różnych odmian. Rekord ustanowiono 13 listopada 2024 r. w Centrum Dydaktycznym Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Partnerami wydarzenia byli Wydział Nauk o Zdrowiu WUM i polscy sadownicy. Patronat nad wydarzeniem objął Dziekan Wydziału Nauk o Zdrowiu WUM - prof. Mariusz Gujski.- 15.11.2024, 09:18
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: Towarzystwo Rozwoju Sadów Karłowych